Keystone logo
International Maritime University of Panama

International Maritime University of Panama

International Maritime University of Panama

Invoering

De Nautical School of Panama werd opgericht in 1958 en was in die tijd exclusief gewijd aan het trainen van multifunctionele zeilers tot 1971, toen de loopbaan van Deck and Machine Officer werd opgericht. In 1972 werd de vraag naar International Merchant Marine Officers en de werkgelegenheid in het Panamakanaal overwogen, daarom werd het academische aanbod op universitair niveau uitgebreid en omvatte carrières die leidden tot Merchant Marine Officers.

De oude Nautical School of Panama maakt nu deel uit van de International Maritime University of Panama (UMIP) en wordt geïntegreerd als onderdeel van de Faculteit Nautische Wetenschappen; die gespecialiseerd is in de opleiding van Deck Officers (Bachelor of Nautical Engineering met specialisatie in navigatie en maritiem transport) en Machine (Bachelor of Nautical Engineering met specialisatie in scheepsmachines en voortstuwingssystemen voor schepen).

De International Maritime University of Panama is de officiële universiteit van de Republiek Panama, opgericht bij wet nr. 40 van 1 december 2005, met autonomie, juridische status en eigen activa, met het recht om het te beheren en met de macht plannen en studieprogramma's organiseren, door middel van onderwijs, onderzoek en voorlichting, in maritieme disciplines en in de technologische ontwikkeling van de nationale, regionale en internationale maritieme gemeenschap.

Locaties

Locaties
  • Panama City

    Calle College, , Panama City

    Opleidingen

      Vragen