Keystone logo
© Penn State Great Valley
International Institute of Orthotics and Prosthetics

International Institute of Orthotics and Prosthetics

International Institute of Orthotics and Prosthetics

Invoering

Over O&P

Orthesen en prothesen is een gespecialiseerd beroep in de gezondheidszorg dat technische en klinische vaardigheden combineert om te zorgen voor patiënten met neuromusculaire en musculoskeletale aandoeningen en/of patiënten met een gedeeltelijke of volledige afwezigheid van een ledemaat. O&P-professionals onderzoeken en meten patiënten, ontwerpen en fabriceren vervolgens geschikte apparaten zoals prothetische ledematen en medische beugels waarmee deze personen een actiever en onafhankelijker leven kunnen leiden. Het O&P-beroep biedt de mogelijkheid om een-op-een met patiënten om te gaan en een positieve, levensveranderende impact te maken.

Carrière Outlook

De behoefte aan O&P-professionals neemt toe als gevolg van de vergrijzing en het aantal veteranen dat O&P-diensten nodig heeft. Volgens het Bureau of Labor Statistics zal de werkgelegenheid op het gebied van O&P tussen 2020 en 2030 naar verwachting met 18% toenemen, veel sneller dan het nationale gemiddelde voor alle beroepen.

Waarom kiezen voor IOP?

 • Studenten kunnen in onze ultramoderne faciliteit in Tampa, Florida, in 16 maanden een masterprogramma in orthesen en protheses afronden.
 • We hebben de nieuwste, meest geavanceerde technologie beschikbaar op O&P-gebied, met ruime labs en voldoende apparatuur voor elke student.
 • Onze programmakosten behoren tot de laagste in het land zonder collegegeld buiten de staat.
 • Uitstekende instructie heeft geresulteerd in 100% slagingspercentages en plaatsingspercentages sinds 2017.
 • De faciliteit is de thuisbasis van een onafhankelijke O&P-kliniek die onze studenten de mogelijkheid geeft om klinische rotaties ter plaatse te voltooien en waardevolle ervaring op te doen met patiëntinteractie.
 • IIOP's toewijding aan leren gaat verder dan ons afstudeerprogramma. Wij bieden permanente educatie voor levenslang leren.
 • Onze studenten raken ook betrokken bij de Tampa-gemeenschap. Ze doen vrijwilligerswerk bij de Special Olympics, de DOD Warrior Games en Veterans Adaptive Sports Community-evenementen die worden gesponsord door de Veterans Stride Foundation. En ze hebben de mogelijkheid om te genieten van alle cultuur en gezelligheid die Tampa te bieden heeft.
 • IIOP stuurt actief de toekomstige richting van het O&P-veld aan en vergroot het bewustzijn van het beroep en de patiënten die we dienen. Onze faciliteit organiseert driemaal per jaar O&P-certificeringsexamens door de American Board of Certification in Orthotics and Prosthetics. We organiseren rondleidingen voor wetgevers en ontmoeten hen om het beleid te bespreken dat nationale organisaties zoals de AOPA bepleiten. En we schrijven beurzen uit om te helpen bij het verbeteren van het onderwijs en de kwaliteit van leven van de patiënten die we dienen.

toelatingen

Kwalificaties

Aanvragers moeten een bachelordiploma in de wetenschappen hebben behaald met de nadruk op gezondheid of aanverwant gebied, bij voorkeur op een gebied dat verband houdt met orthesen en protheses, verleend door een nationaal geaccrediteerd instituut, hogeschool of universiteit, met een cumulatieve GPA van niet minder dan 3.0 op een schaal van 4.0.

Kandidaten met een diploma in een andere discipline worden individueel beoordeeld en er wordt van geval tot geval een toelatingsadvies gedaan.

Typisch afgeronde niet-gegradueerde cursussen die leiden tot succesvolle afgestudeerden, omvatten natuurkunde, levenswetenschappen / biologie, scheikunde, menselijke anatomie, psychologie en statistiek.

Locaties

 • Tampa

  Memorial Highway,4809, 33634, Tampa

Opleidingen

  Instelling biedt ook:

  Vragen