Keystone logo
Instituto Superior Mariano Moreno - Mariano Moreno Culinary Insititute

Instituto Superior Mariano Moreno - Mariano Moreno Culinary Insititute

Instituto Superior Mariano Moreno - Mariano Moreno Culinary Insititute

Invoering

Mariano Moreno Institute (ISMM) werd opgericht in 1963 in de stad Buenos Aires, Argentinië. Het Instituut, opgericht door de heer Roberto Sade, een visionair in de academische wereld, begon als een school voor journalistiek en werd de eerste school voor journalistiek in Buenos Aires. Het is vernoemd naar Mariano Moreno die de oprichter was van de Gazeta de Buenos Aires, de eerste krant van de stad.

ISMM is uitsluitend gewijd aan educatieve activiteiten en wordt momenteel erkend als een van de toonaangevende onderwijsinstellingen van Argentinië. Met meer dan 48 jaar ervaring is het erin geslaagd om uit te breiden naar verschillende onderwijssectoren, zoals onder meer Culinary Arts, Computer, Fashion Design en Accelerated High School voor volwassenen.

Sinds 2000 bepaalt het Mariano Moreno Culinary Institute (MMCI)* de standaard van uitmuntendheid in professioneel culinair onderwijs en positioneert het zichzelf als een van de beste scholen in Latijns-Amerika. De missie van de MMCI is om wereldwijde waardering voor culinaire kunsten te bevorderen en uitmuntendheid in de voedingsindustrie op alle niveaus aan te moedigen.

Elk academisch jaar verwelkomt het Institute of Culinary Arts honderden buitenlandse studenten op de locatie in Buenos Aires. Het Instituut heeft ook vier scholen opgericht in Colombia en drie in Mexico, waar haar kennis en expertise hebben geleid tot grote erkenning voor de school en haar afgestudeerden. De uitstekende reputatie, uitstekende professionals en faciliteiten hebben het mogelijk gemaakt om samen te werken met internationaal erkende culinaire scholen, zoals "Paul Bocuse Lyon Culinary Arts Institute". Dankzij internationale partnerschappen zoals deze kunnen studenten deelnemen aan meer cultureel diverse ervaringen en hen blootstellen aan de zeer competitieve zakenwereld.

MMCI zal uitgebreide training in keuken en banket geven aan culinaire professionals en liefhebbers. Het curriculum is gebaseerd op de Europese keuken met de nadruk op Franse, Italiaanse en Spaanse technieken. Naast deze klassieke kookmethodes, zal het ook de Amerikaanse regionale keuken, de Aziatische keuken en de nieuwste trends, waaronder moleculaire gastronomie, verkennen, en zijn studenten voorbereiden op een internationale carrière in de voedingsindustrie. Studenten worden opgeleid samen met meesters van het vak die hun wereldervaringen delen en hen aanmoedigen om creativiteit en originaliteit te ontwikkelen.

Het programma voor culinaire kunsten biedt je de mogelijkheid om je vaardigheden te ontwikkelen door middel van demonstratie, gevolgd door praktische praktische toepassing in professioneel uitgeruste keukens. Als onderdeel van deze dynamische omgeving worden studenten ondergedompeld in de culinaire en horecawereld en brengen ze veel tijd door in de keuken om vaardigheden en technieken toe te passen.

Locaties

  • Mariano Moreno

    Mariano Moreno, Argentinië

    Vragen