Keystone logo
Institut Francais de la Mode Master of Arts in Fashion Design (kleding, gebreide goederen, patroon maken, lederwaren, schoenen, afbeelding)
Institut Francais de la Mode

Master of Arts in Fashion Design (kleding, gebreide goederen, patroon maken, lederwaren, schoenen, afbeelding)

Paris, Frankrijk

25 Months

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 19.800 *

Op de campus

* 28700 euro voor niet-EU-studenten

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

"Wij geloven dat mode een vorm van toegepaste kunst is die creativiteit, vakmanschap en cultuur combineert, in een industrie die helemaal draait om passie en innovatie." De Master of Arts in Fashion Design verlegt de grenzen van creatief talent, waardoor ontwerpers zowel stilistisch innovatief kunnen zijn en technisch uitzonderlijk. "

De MA in Fashion Design is een 2-jarige opleiding in het Engels open te stellen voor studenten met een 3-jaar Bachelor's degree, en die zes biedt Pathways van specialisatie:

 • Major in Garment (Dameskleding / Herenkleding)
 • Major in Knitwear
 • Major in creatief patroon maken
 • Majoor in lederwaren
 • Major in schoenen
 • Major in afbeelding

Ze worden gegeven door de beste docenten en praktijkmensen in hun vakgebied en stellen je in staat je technische vaardigheden aan te scherpen en een volledige persoonlijke verzameling te ontwikkelen die helemaal betekenisvol, sluw en innovatief is.

De cursus duurt meer dan 19 maanden, plus een stage van 6 maanden. Jaar 1 wisselt experimenteel werk, creatieve workshops en samenwerkingsverbanden met de industrie af, terwijl jaar 2 zich concentreert op uw uiteindelijke individuele project. Als MA Fashion Design-student maak je deel uit van een zeer internationaal cohort en werk je aan projecten met studenten van andere Majors, evenals andere programma's van het Institut Français de la Mode. Met het laatste individuele project kun je een volledige collectie en portfolio ontwikkelen, gerelateerd aan de gekozen majoor.

Industrie

De MA in Fashion Design maakt gebruik van de onvergelijkbare banden van de school met mode- en luxebedrijven (zoals Chanel, Dior, Saint Laurent, Louis Vuitton, Hermès, Chloé, Lanvin ...) en de Fédération de la Haute Couture et de la Mode, die organiseert Paris Fashion Week. Projecten worden geleid door fabrikanten die werken met deze prestigieuze modehuizen en individuele coaching wordt verzorgd door actieve modeontwerpers en art directors. Een stage van zes maanden stelt je in staat om de vaardigheden en kennis die je tijdens de cursus hebt opgedaan in praktijk te brengen en is vaak een waardevolle stap in de richting van een volledige baan.

Cultuur

Parijs is een stad van cultuur en de modehoofdstad van de wereld, en wij geloven dat mode en cultuur onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Via ons nieuwe programma heb je uitgebreide toegang tot hedendaagse kunst, dans, muziek en performance door unieke partnerschappen met belangrijke Parijse culturele instellingen, waaronder Le Palais de Tokyo, La Cinémathèque Française, Le Centre national de la Danse en La Station Gare des Mines.

campus

Onze gloednieuwe campus van Austerlitz bevindt zich in Les Docks - Cité de la Mode et du Design aan de oever van de beroemde rivier de Seine. Je hebt toegang tot state-of-the-art workshops, een volledig uitgerust Fab Lab, een gebreide workshop, een lederen werkplaats, een fotostudio en een CAD-laboratorium.

Onze analoge en digitale bibliotheek is volledig gewijd aan de mode-, ontwerp- en creatiesectoren en heeft een van de meest unieke collecties in Europa.

Het academisch jaar 2019/2020 wordt gehouden in tijdelijke faciliteiten, ook op onze Austerlitz-campus, totdat de bouwwerkzaamheden zijn voltooid.

accreditatie

Institut Français de la Mode levert aan het einde van de MA in Fashion Design een diploma "créateur-concepteur de mode" - masterniveau, gevalideerd door het ministerie van Hoger Onderwijs en Onderzoek (Officieel Ministerieel Bulletin # 30, 25 augustus 2016).

Het is ook geregistreerd op niveau 1 (Master-niveau) bij de Professional Professions des Certifications professionnelles (RNCP). Deze registratie geeft de niet-EU studenten die zijn afgestudeerd aan het programma het recht om het "Autorisation Provisoire de Séjour" te verkrijgen, waardoor ze een jaar en in sommige gevallen langer in Frankrijk kunnen werken.

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen

 • Academic Master in Fabrics Innovation Design
  • Rome, Italië
 • Academic Master in Alta Moda, Fashion Design
  • Rome, Italië
 • Master in mode, ontwerpbeheer en collectieontwikkeling - MIFAD
  • Milan, Italië