Keystone logo
IMT Nord Europe

IMT Nord Europe

IMT Nord Europe

Invoering

IMT Nord Europe is de grootste ingenieursschool ten noorden van Parijs en leidt de algemene ingenieurs en digitale experts van de toekomst op. Elk jaar reikt IMT Nord Europe , een Institut Mines Télécom in samenwerking met de Universiteit van Lille , diploma's uit aan meer dan 600 getalenteerde ingenieurs die zijn opgeleid om te anticiperen op economische en sociale veranderingen.

Een belangrijke educatieve speler op het kruispunt van Europa

IMT Nord Europe is een van de grootste ingenieursscholen in Frankrijk. Gelegen in het noorden van Parijs, dicht bij Brussel en Londen, leiden we algemene en gespecialiseerde ingenieurs op die toekomstige internationale leiders en experts zullen worden.

IMT Nord Europe ontwikkelt onderwijs en onderzoek op hoog niveau in wetenschap en technologie op de volgende gebieden:

 • Digitale wetenschappen
 • Energie en milieu
 • Ecomaterialen, industrie en civiele techniek

168477__MG_0111.jpg

Innovatie en onderzoek zitten in ons DNA

Wij zijn een "Institut Mines Télécom" (IMT) School, de leidende groep van technische en managementscholen in Frankrijk . Met een netwerk van bijna 14.000 alumni en meer dan 2000 A-gewaardeerde onderzoekspublicaties die bijdragen aan wetenschappelijke en technologische vooruitgang, wordt de academische excellentie van IMT algemeen erkend.

Als een mondiale hoofdrolspeler met een internationale kijk, trekken IMT-scholen studenten van over de grenzen aan ( 33% van de studenten die zijn ingeschreven voor master- en PhD-cursussen komt uit het buitenland ), terwijl ze hun studenten ook naar de beste internationale universiteiten sturen.

Bij IMT Nord Europe bieden we meer dan 35 dual degree-mogelijkheden voor onze studenten en we hebben meer dan 120 partnerschappen met instellingen over de hele wereld en uitwisselingen met een groot aantal laboratoria en onderzoekers.

Uitstekend onderwijs en op maat gemaakte programma's

Opgericht op 1 januari 2017, door de fusie van 2 gerenommeerde technische scholen, Mines Douai en Télécom Lille, IMT Lille Douai en nu heeft IMT Nord Europe een onderzoekscentrum van bijna 20.000 m² en twee locaties gewijd aan onderwijs en onderzoek in Douai en Rijsel. De campus biedt alle studenten de middelen om hun talenten te ontsluiten, waaronder het FabLab, het Internationaal en Cultureel Centrum en een business accelerator.

168478_ProjetESSENTIEL_IMTLilleDouai-2.jpg

Elk jaar reikt IMT Nord Europe , in samenwerking met de Universiteit van Lille en het Institut Mines Télécom , graden uit aan meer dan 500 getalenteerde ingenieurs , opgeleid om te anticiperen op economische en sociale veranderingen.

IMT Nord Europe biedt drie masterprogramma's in Science, Engineering en Technology. Deze nationale masteropleidingen worden volledig in het Engels gegeven:

Een Master of Science-programma is een hoogwaardige masteropleiding om de inzetbaarheid in een internationale omgeving te vergroten . De masteropleidingen van IMT Nord Europe profiteren van de onderzoeksexpertise van de school en de nauwe banden met het bedrijfsleven . Deze samenwerkingen zijn een teken van kwaliteit op het gebied van zowel technische vaardigheden als management- en communicatieve vaardigheden , in lijn met de behoeften van bedrijven. IMT Nord Europe leidt de executives op die de wereld nodig heeft om de uitdagingen van morgen aan te gaan.

Onze masterstudenten zijn volledig in het Engels gedoceerd en studeren in een internationale omgeving in Frankrijk, met klasgenoten en professoren van over de hele wereld.

De beste plek om je onder te dompelen in de Franse cultuur

Het noorden van Frankrijk staat bekend om zijn relaxte en vriendelijke houding. Rijsel, de hoofdstad , kwam naar voren als de nummer één stad in Frankrijk . Als een van de jongste steden , met meer dan 100.000 studenten, heb je een geweldige levensstijl met toegang tot cultuur, geweldige plekken om te eten, winkelen en uitgaan, je krijgt ook de mogelijkheid om te genieten van prachtige groene ruimtes en talloze cafés. Bovendien kun je op de Eurostar of de TGV springen en binnen een paar uur in een Europees knooppunt zijn.

168475_EHEFPH20214003001.jpg

Op loopafstand van onze campussen hebben we studentenresidenties waar je moderne faciliteiten wordt aangeboden.

Lille is ook een belangrijk centrum voor de ontwikkeling van diensten en de thuisbasis van verschillende centra van uitmuntendheid en innovatie . Met het FrenchTech- label is Lille Metropolis een broedplaats voor ondernemers: 200 bedrijven met meer dan 200 werknemers, 150 middelgrote bedrijven met een groot groeipotentieel en meer dan 9.000 start-ups of overnames per jaar.

De regio heeft een uitzonderlijk architectonisch erfgoed en plaatst cultuur in het hart van haar ontwikkeling. De stad Lille is een referentie op dit gebied, met 15 musea, waaronder het Palais des Beaux-Arts, Piscine de Roubaix, Louvre-Lens enz.

Feesten zit in de genen van de lokale bevolking, zoals blijkt uit de vele vermakelijke en verenigende evenementen die worden gehouden: de beroemde Braderie de Lille, het Main Square Festival, het Carnaval van Duinkerken en de Lille 3000 festiviteiten.

We verwelkomen je graag en staan je bij in je educatieve pad naar een professionele vervulling.

182393_1653156260109-Copie.jpg

Voor meer informatie :

#Contacteer ons [email protected]

#CheckourWebsite href="www.imt-nord-europe.fr/en

Locaties

 • Douai

  Rue Charles Bourseul,941, 59500, Douai

 • Douai

  764 Boulevard Lahure, 59508, , Douai

  • Villeneuve-d'Ascq

   Rue Guglielmo Marconi, 59650, , Villeneuve-d'Ascq

   Vragen