Keystone logo
IMC Krems University of Applied Sciences

IMC Krems University of Applied Sciences

IMC Krems University of Applied Sciences

Invoering

De kunst van toegepaste wetenschappen studeren: onze studenten geven vorm aan de toekomst.

De IMC Fachhochschule Krems is een van de modernste en meest internationale hogescholen in Oostenrijk. Momenteel worden 28 vernieuwende opleidingen op het gebied van economie, digitalisering & technologie, gezondheidswetenschappen en life sciences zowel voltijd als deeltijd aangeboden.

Kennisoverdracht uit de eerste hand

De opleiding aan de IMC FH Krems is bijzonder praktijkgericht en kenmerkt zich door het aanleren van leiderschapskwaliteiten en soft skills, een uitgebreid aanbod van vreemde talen en projectmatig werken in overzichtelijke groepen en in direct contact met de docenten. De IMC FH Krems houdt zich vooral bezig met het overbrengen van kennis uit de eerste hand en het duurzaam verwerven van kennis voor de studenten. Een betrokken internationaal team van professoren met een hoge kwaliteit en onderwijsstandaard motiveert de studenten om het beste uit zichzelf te halen en bereidt hen voor op een internationale carrière. Door middel van interactief leren, directe en persoonlijke uitwisseling van ervaringen tussen studenten en docenten, internationale partnerprogramma's met universiteiten, onderzoeksinstellingen en bedrijven, evenals een uitgebreid scala aan vrijetijdsactiviteiten in een van de meest idyllische gebieden van Oostenrijk, studeren aan de IMC FH Krems wordt een belevenis en het middelpunt van het leven wordt even een thuis.

Geleefde internationaliteit

Bij de IMC FH Krems is internationaliteit dagelijks zichtbaar: actief contact met meer dan 140 partneruniversiteiten, tal van actieve partnerprogramma's en de studenten zelf, die uit 50 verschillende landen komen. Interculturele uitwisseling van ervaringen, stages in het buitenland, deelname aan internationale onderzoeksprojecten en lezingen door internationale docenten en gastprofessoren horen er gewoon bij. Bovendien is de voertaal van de colleges in ongeveer de helft van alle cursussen Engels, wat erg aantrekkelijk is voor zowel Oostenrijkse als internationale studenten.

Het carrièrepad begint in Krems

Een van de belangrijkste zorgen van de IMC FH Krems is om onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven nauw met elkaar te verbinden. Het IMC FH Krems ziet zichzelf niet alleen als academisch opleidingscentrum, maar zoekt ook voortdurend de samenwerking met onderzoek en bedrijfsleven. Op deze manier levert de hogeschool een belangrijke bijdrage aan de geschiktheid van studenten voor de arbeidsmarkt: 90% van alle studenten heeft binnen drie maanden na afstuderen een vaste baan op zak.

Abonneer op onze nieuwsbrief

Ontvang het meest interessante nieuws, uitnodigingen voor evenementen en verhalen rechtstreeks in uw mailbox. Blijf op de hoogte met onze IMC Krems -nieuwsbrief.

Campusfuncties

De locaties van onze universiteit in Krems en Stein

De verschillende locaties waaruit IMC Krems bestaat, zijn net zo divers als de stad zelf: een plek waar historische en moderne architectuur samenkomen voor een prachtig effect.

Alle vier onze campings hebben één ding gemeen: hun uitstekende voorzieningen en uitrusting. Moderne faciliteiten en hoogwaardige voorzieningen creëren omgevingen waarin u zich zeker op uw gemak zult voelen – iets wat voor ons erg belangrijk is.

IMC Campus Krems

Onze faciliteiten op Campus Krems liggen op 10 minuten lopen van de centra van Krems en Stein, gelegen tussen de wijngaarden en de Donau. Het Campusterrein is vrijwel geheel omgeven door groen. Gelegen tegen de wijngaarden van Krems op een heuvel, is het terrein, met zijn nette gazons en uitnodigende banken, een perfecte plek om te ontspannen tussen de lezingen door.

Vleugel G wordt gebruikt voor lezingen en evenementen. Hier vindt u ook de IMC Lounge, IT-ondersteuning en receptie. Vleugel G.1 ligt pal naast Vleugel G en een glazen brug verbindt de eerste verdiepingen van beide gebouwen. Lezingen en seminars vinden plaats op alle verdiepingen en de gezondheidslaboratoria bevinden zich in het souterrain. In vleugel D zijn de labs gevestigd voor onze opleidingen Toegepaste Scheikunde en Medische en Farmaceutische Biotechnologie. Tot de faciliteiten op Campus West behoren onder meer ruime praktijkruimtes voor de opleiding Fysiotherapie.

IMC Piaristengasse

Campus IMC Piaristengasse ligt in het historische stadscentrum van Krems. Het is hier waar veel van onze Engelstalige opleidingen zijn gevestigd. De lezingen worden gehouden in ruimtes die al in 1616 werden bewoond door een jezuïetengymnasiumschool. Het is precies deze combinatie van geschiedenis en moderne technologie die IMC Piaristengasse zijn zeer onderscheidende karakter geeft. Een rondleiding door de site maakt altijd indruk op bezoekers. Piaristengasse is volkomen uniek – en maakt deel uit van IMC Krems .

IMC Gozzoburg

Onze historische kasteellocatie Gozzoburg ligt aan de Hoher Markt – het oudste deel van de stad – en heeft een geheel eigen karakter. Geen wonder, aangezien het meer dan 700 jaar oud is. In 2017 hebben wij ons pand hier betrokken, het is dus eigenlijk onze nieuwste locatie. IMC Gozzoburg is een centrum voor onze internationale studenten en gasten. De unieke sfeer van het gebouw maakt het een ideale plek voor het houden van evenementen en het ontvangen van bezoekers.

Twee van onze servicecentra bevinden zich in Gozzoburg: het IMC Career Center , dat studenten ondersteunt bij loopbaanplanning, het organiseren van stages en het zoeken naar een baan, en het IMC International Welcome Center – het eerste aanspreekpunt voor internationale voltijdstudenten, uitwisselingsvragen en gasten uit het buitenland.

Technologie- en Onderzoekscentrum

Het onderzoeksinstituut voor toegepaste bioanalyse en geneesmiddelenontwikkeling van de universiteit is gevestigd in het Technologie- en Onderzoekscentrum (TFZ) van Krems. Het concept vergemakkelijkt de samenwerking tussen verschillende onderwijsinstellingen, waaronder IMC Krems , de Donau Universiteit Krems en de Karl Landsteiner Universiteit voor Gezondheidswetenschappen. Sommige laboratoria zijn GLP-gecertificeerd en hier wordt contractonderzoek voor internationale bedrijven uitgevoerd.

  toelatingen

  Heb je een studiekeuze gemaakt? Dien uw aanvraag in via ons online platform.

  Stap 1: U moet zich registreren om toegang te krijgen tot het online aanvraagsysteem. Zodra u zich heeft geregistreerd op ons online platform, ontvangt u een e-mail met uw toegangslink om te beginnen met het invullen van uw aanvraag. Als u een niet-EU-burger bent, moet u in dit stadium registratiekosten betalen.

  Stap 2: Voltooi de online aanvraag en upload uw documenten. Voordat u uw aanvraag indient, vergeet niet te controleren of u alle secties volledig hebt ingevuld en alle vereiste documenten hebt geüpload.

  Wat zijn de toelatingseisen voor onze bacheloropleidingen?

  Om in aanmerking te komen voor toelating tot een bacheloropleiding, moet je in het bezit zijn van een Oostenrijks einddiploma of een gelijkwaardige kwalificatie. Verificatie van een gelijkwaardige kwalificatie wordt uitgevoerd door de academische raad zodra we uw volledige online aanvraag hebben ontvangen. "Voltooid" betekent dat u, indien vereist, ook uw correct vertaalde en wettelijk beëdigde documenten per post hebt opgestuurd. Het kan zijn dat u aanvullende examens moet afleggen om aan de ingangseisen te voldoen.

  Je kunt je aanmelden voor een bacheloropleiding voordat je je einddiploma hebt behaald. In dit geval moet u uw meest recente academische rapport en een persoonlijke bevestiging van uw school uploaden, met de precieze beschrijving van de kwalificatie die u wilt behalen en de voorlopige datum van het eindexamen.

  Als je je aanmeldt voor een bacheloropleiding met Duits als instructietaal en Duits niet je moedertaal is, moet je een bewijs van B2-vaardigheid in de Duitse taal bij je aanvraag voegen. Als je je aanmeldt voor een plaats in een Engelstalige bacheloropleiding, wordt je Engelse taalvaardigheid beoordeeld tijdens je toelatingsgesprek. Het is niet nodig om extra bewijs van uw Engelse vaardigheden te overleggen.

  Wat gebeurt er nadat u uw online aanvraag heeft ingediend?

  Alle aanvragen die binnen de gestelde termijn binnenkomen, worden door de desbetreffende afdeling in detail gecontroleerd. Voldoe je aan onze toelatingseisen, dan nodigen we je uit voor een toelatingsgesprek voor de opleiding waarvoor je je hebt aangemeld.

  Stap 3: Het sollicitatiegesprek. We leren je graag kennen als persoon.

  Als onderdeel van de online aanmelding moet je een motivatiebrief en een kort essay schrijven over een onderwerp dat relevant is voor de opleiding. Je motivatiebrief en je essay vormen de basis voor je sollicitatiegesprek. Iedere sollicitant heeft de mogelijkheid om zichzelf voor te stellen in een face-to-face gesprek, meestal met de opleidingsdirecteur. Naast de persoonlijke introductie en je motivatie om te studeren, bespreek je het gekozen onderwerp voor je essay en de gebruikte argumenten, evenals hoe het onderwerp zich verhoudt tot de opleiding. Het sollicitatiegesprek vindt plaats bij ons op onze Campus of online via Microsoft Teams, in de voertaal van de opleiding.

  Na het toelatingsgesprek worden je motivatiebrief, het essay en je optreden tijdens het gesprek beoordeeld op basis van je inhoudelijke opmerkingen, je manier van uitdrukken en de aangevoerde argumenten.

  Voor meer informatie over

  • de toelatingseisen,
  • de toelatingsprocedure,
  • belangrijke data en deadlines en
  • de online-applicatie

  raadpleeg dan onze website.

  Visum vereisten

  Voorbereidingen voor uw aankomst

  Het is belangrijk dat u de nodige regelingen treft voor het reizen naar en binnenkomen van Oostenrijk. Afhankelijk van of u afkomstig bent uit een land van de EU of de Europese Economische Ruimte (EER), of een niet-EU/EER-burger (onderdaan van een derde land), zijn er verschillende formaliteiten met betrekking tot uw binnenkomst in Oostenrijk waarmee rekening moet worden gehouden.

  EU/EER en Zwitserse burgers

  U heeft alleen een geldig paspoort nodig. Als u langer dan drie maanden in het land verblijft, moet u bij de relevante Oostenrijkse registerautoriteit een registratiecertificaat (Anmeldebescheinigung) aanvragen. Het International Welcome Centre helpt u hier graag bij.

  Onderdanen van derde landen

  Je hebt een verblijfsvergunning voor studenten (Aufenthaltsbewilligung Studierender) nodig voor je verblijf in Oostenrijk en/of een visum om het land binnen te komen. U dient tijdig een visum en/of verblijfsvergunning aan te vragen bij de betreffende Oostenrijkse instantie in uw eigen land. IMC Krems geeft het vereiste toelatingsbericht/bevestiging van toelating af.

  Houd er rekening mee dat de verwerking van een visumaanvraag minimaal 6 weken duurt en in sommige gevallen aanzienlijk langer, afhankelijk van de betreffende ambassade. Het is daarom belangrijk om uw visum op tijd aan te vragen.

  Beurzen en financiering

  Collegegeld per semester

  Als je een staatsburger bent van een EU- of EER-lidstaat of Zwitserland, moet je momenteel een collegegeld betalen van EUR 363,36 (+EUR 20,70 voor de Oostenrijkse studentenvereniging (ÖH)) per semester.

  Houd er rekening mee dat voor niet-EU-burgers andere collegegelden gelden. Meer informatie vind je in het gedeelte Collegegeld voor niet-EU-burgers op onze website.

  Beurzen en subsidies

  Helaas kent onze universiteit geen beurzen toe voor verlaagd collegegeld. Elke student met een uitstekende academische staat van dienst (prestaties bij examens en andere beoordelingen) heeft echter de mogelijkheid om tijdens zijn opleiding eenmaal een op verdiensten gebaseerde beurs te ontvangen.

  Net als studenten aan de traditionele Oostenrijkse universiteiten kun je ook studiefinanciering of andere staats- of particuliere beurzen aanvragen.

  Statistieken van alumni

  Locaties

  • Krems an der Donau

   Piaristengasse 1

  Vragen