Keystone logo
Institute of European Studies – Jagiellonian University in Kraków

Institute of European Studies – Jagiellonian University in Kraków

Institute of European Studies – Jagiellonian University in Kraków

Invoering

De geschiedenis van het Centre for European Studies gaat terug tot de oprichting van de Interfacultaire 'Unit' (Zakład) voor Europese Studies aan de Jagiellonian University in 1993. Dit onderzoeksinstituut bood in de jaren negentig open colleges en colleges aan in zowel het Pools als het Engels, maar geen op zichzelf staande opleidingen. In die tijd ging ook het bachelorprogramma Study Abroad van start.

In 1999 werd de eenheid omgevormd tot het 'Centrum' (Katedra) voor Europese Studies, onderdeel van de Faculteit Wijsbegeerte van de Jagiellonische Universiteit. In het studiejaar 2000-2001 zijn de masteropleidingen (zowel in het Pools als in het Engels) van start gegaan.

In 2001 werd het Centrum voor Europese Studies uitgenodigd in de nieuw opgerichte Faculteit Internationale en Politieke Studies van de Jagiellonian University en maakte het deel uit van het Instituut voor Regionale Studies; in 2004 groeide het centrum echter in omvang, reikwijdte en populariteit, en verhief het zich uiteindelijk tot de rang van het 'Instituut' voor Europese Studies.

Het 'Centre for European Studies' verwijst nu naar de Engelstalige programma's en maakt deel uit van het Institute of European Studies, gevestigd aan de Reymontastraat 4 in Krakau.

Locaties

Locaties
  • Kraków

    Kraków, Polen

    Vragen