Keystone logo
IED – Istituto Europeo di Design Rome Meester in modeontwerp
IED – Istituto Europeo di Design Rome

Meester in modeontwerp

Rome, Italië

1 Years

Engels

Full time

Request application deadline

22 Jan 2025

EUR 20.100

Op de campus

Invoering

Stap in je toekomst als changemaker in de mode-industrie, op weg naar meer ecologische en sociale duurzaamheid.

Maak deel uit van een nieuwe generatie modeontwerpers die duurzaam denken delen en volledig gebruik maken van kleermakerstechnieken - doe mee aan onze Master Course in Fashion Design in Rome.

Duurzame mode is niet zomaar een trend. In feite is het de enige mogelijke weg vooruit voor de mode-industrie. Met de Master Course in Fashion Design leer je hoe je verantwoorde en milieubewuste mode kunt creëren, met een focus op milieubewustzijn te allen tijde.

Je ontwikkelt een op maat gerichte benadering van tijd- en middelenmaximalisatie en wordt een ontwerper met een sterk ontwikkeld gevoel van bewustzijn. Je gebruikt de verworven vaardigheden als een manier om nieuw inzicht te geven in het creëren van collecties en om positieve en broodnodige transformatie in de mode-industrie te genereren, waarbij je altijd eersteklas creatieve resultaten behaalt.

Ontwikkel je tot een professional met een focus op ecologische en sociale duurzaamheid, ontwerp zorgvuldig met aandacht voor zero waste, circulariteit van materialen en toeleveringsketen.

Met de masteropleiding Fashion Design maak je deel uit van de verandering en word je een modeontwerper met een hoger bewustzijn.

Waarom ervoor kiezen

Stel je voor dat je een trainingstraject instapt dat je ver buiten de klasmuren brengt. De Master Course in Fashion Design aan IED Roma biedt excellentie in onderwijs met duurzaamheid als kern. Met de hulp van ontwerpers en professionals die uitgebreide ervaring delen op het gebied van duurzame mode, zal deze training je beter toerusten om de uitdagingen van de industrie aan te gaan op een manier die zowel innovatief als verantwoord is.

Terwijl je praktische projecten ontwikkelt op verschillende gebieden - van kleding tot accessoires - leer je ook hoe je modeproducten maakt die met succes op de markt kunnen worden gebracht. Met uw op maat gerichte aanpak maakt u beter gebruik van de beschikbare tijd en middelen, terwijl u ook menselijke relaties tussen vraag en aanbod in de hele toeleveringsketen aanmoedigt.

Deze training wordt georganiseerd als een creatieve workshop waar studenten worden begeleid bij een stapsgewijze verwerving van projectontwerpmethoden, waarbij ethiek en esthetiek samensmelten met sociale en milieukwesties. Je leert hoe je op een nieuwe manier een collectie maakt, waarmee je veel creatieve resultaten bereikt.

Na afronding van de training zijn studenten voorbereid en klaar om de mode-industrie in te stappen als modeontwerpers, maar ook om te werken als textielexperts, CSR-consultants en productontwikkelaars.

toelatingen

Ideale studenten

leerplan

Programma collegegeld

Beurzen en financiering

Over de school

Vragen