Keystone logo
IED – Istituto Europeo di Design Milan Master of Arts in Verantwoordelijk Modeontwerpen
IED – Istituto Europeo di Design Milan

Master of Arts in Verantwoordelijk Modeontwerpen

Milan, Italië

2 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Oct 2024

EUR 20.200

Op de campus

Invoering

De Master of Arts in Responsible Fashion Design - Circular Practices for the Fashion Industry is gericht op het opleiden van bewuste ontwerpers die de systemische implicaties van projecten kunnen evalueren en hun impact positief kunnen beïnvloeden door duurzame praktijken toe te passen.

Tijdens de tweejarige cursus verwerven studenten alle ontwerp-, technische en culturele kennis en vaardigheden met betrekking tot duurzaamheid en ethische oplossingen. Ze worden voortdurend aangemoedigd om een kritische en proactieve houding aan te nemen ten opzichte van cruciale kwesties zoals circulariteit, ecodesign, overproductie, overmatige consumptie, afval en vervuiling.

Het ontwerpproces is gebaseerd op nauwkeurige en actuele kennis van de levenscyclus van elk product, materialen met een minimale impact op het milieu en de regelgeving van het Europees Parlement. Het designtraject wil bijdragen aan de overgang naar een mode-industrie die niet alleen harmonieert met het milieu, maar ook sociale rechtvaardigheid bevordert.

De cursus is onderhevig aan goedkeuring door MUR voor A.Y. 2024/25

Beurzen en financiering

Programma collegegeld

Over de school

Vragen