Keystone logo
IED – Istituto Europeo di Design Milan

IED – Istituto Europeo di Design Milan

IED – Istituto Europeo di Design Milan

Invoering

De bakermat van design en industrie.

In het hart van een grootstedelijk gebied dat vergelijkbaar is met Londen en New York, is Milaan voor de hele wereld een synoniem voor kunst, industrie, financiën, design en mode.

Kunstenaars van het kaliber Leonardo en Bramante werkten in Milaan, en vier eeuwen later, Marinetti en Boccioni, oprichters van de Futuristische Beweging.

Meer recentelijk hebben gevierde architecten en ontwerpers, zoals de gebroeders Castiglioni, Magistretti en Zanuso, en modeontwerpers zoals Armani en Versace, om er maar een paar te noemen, Milaan tot het wereldcentrum van mode en design gemaakt.

Kunst, wetenschap, industrie en financiën zijn de culturen die ten grondslag liggen aan het pragmatisme van deze stad en aan haar creatieve en ondernemende geest.

Het is geen toeval dat onze school in Milaan is ontstaan en de inspiratie voor haar lesmethoden putte uit de knowhow, het denken en de innovatie die zo typerend zijn voor het achterland van Milaan en zijn geschiedenis.

Het ontwerpen van zowel goederen als diensten voor de industrie en met de industrie is de roeping van IED Milan, waar design in al zijn vertakkingen wordt onderwezen en geoefend.

Onze studenten onderscheiden zich al jaren op professioneel gebied door zowel het fenomeen Made in Italy als de productie in hun land van herkomst te voeden met hun creativiteit en competentie.

IED dankt zijn oprichting in 1966 aan de intuïtie van zijn president Francesco Morelli. Door de tijd heen is het een 100% Made in Italy internationaal netwerk van excellentie geworden, actief op het gebied van training en onderzoek, in de disciplines Design, Mode, Visuele Communicatie en Management.

Bovenal is IED een evoluerend onderwijssysteem met het vermogen en de toewijding om zichzelf elke dag opnieuw uit te vinden. Haar missie is breed en duidelijk: jonge creatievelingen een grondige opleiding bieden – zowel theoretisch als praktisch – en hen de 'Design Knowledge and Mindset' aanreiken die hen hun hele leven zal begeleiden.

IED is veel meer dan een school: dankzij haar niet-aflatende inzet voor innovatie is het de smeltkroes waar voortdurend nieuwe generaties professionaliteit worden ontplooid.

IED is een krachtpatser van ideeën die creativiteit ontwikkelen door middel van een reeks van:

 • bacheloropleidingen
 • master opleidingen
 • vervolgopleidingen

Campusfuncties

  Beurzen en financiering

  bds

  Locaties

  • Milan

   IED Design / Visual Communication / Management e Comunicazione via A. Sciesa, 4 , 20135 , Milan

   • Milan

    IED Fashion Via Pompeo Leoni, 3 , 20141, Milan

   • Milan

    IED Master Via Bezzecca, 5 , 20135, Milan

    Vragen