Keystone logo
IED – Istituto Europeo di Design Florence Master in museumeducatie
IED – Istituto Europeo di Design Florence

Master in museumeducatie

Florence, Italië

12 Months

Engels

Full time

Request application deadline

12 Nov 2024

EUR 24.000 *

Op de campus

* inschrijvingsgeld € 3.000 + cursusgeld € 21.000

Invoering

Ontdek manieren om nieuwe kansen te genereren binnen de museumeducatiesector door innovatieve en participatieve formats te conceptualiseren.

Musea bieden een unieke omgeving waarin de kruising van geschiedenis en heden wordt overgebracht door middel van beeldtaal, wat een verhoogd gevoel van observatie mogelijk maakt. Sturen en innoveren Pathways voor een divers publiek transformeren de museumervaring tot een cruciaal instrument voor het ontrafelen van het verleden en het cultiveren van kennis die zich uitstrekt tot in de toekomst.

Waarom ervoor kiezen

Je krijgt inzichten van doorgewinterde professionals in de museumsector, waarbij je niet alleen technische kennis verwerft, maar ook inzicht krijgt in de dynamiek en kansen die je toekomstige carrièrepad zullen bepalen. De cursus biedt een goed afgeronde mix van theoretische diepgang en praktische oefeningen, waardoor een uitgebreide opleiding wordt gegarandeerd die onmiddellijk kan worden toegepast. Daarnaast krijg je de kans om samen te werken aan projecten met musea en partnerinstellingen, waardoor je praktijkervaring in het veld verder wordt vergroot.

De master vormt figuren die zullen opereren in de context van musea en instellingen die bevoegdheden zullen hebben om te dienen op de afdelingen educatie, bemiddeling en/of communicatie. Op de afdelingen onderwijs en bemiddeling stellen professionals de onderwijsprojecten op en coördineren ze de uitvoering ervan, waarbij ze de vormen van communicatie en bemiddeling in kaart brengen.

Je krijgt de unieke kans om praktijkervaring op te doen met internationale museumeducatiemethoden door deel te nemen aan een studiereis naar het buitenland. Deze excursie vormt een essentieel onderdeel van het masterprogramma en biedt een uitgebreid en verrijkend programma van museumbezoeken en interacties met professionals in het veld gedurende de gehele duur van het programma. Tijdens deze reizen kunt u zich volledig onderdompelen in diverse museumomgevingen, waardoor u waardevolle inzichten krijgt in de onderscheidende kenmerken van collecties en culturele interacties die door elke instelling worden aangeboden.

Ideale studenten

leerplan

Programma resultaat

Over de school

Vragen