Keystone logo
IED – Istituto Europeo di Design Barcelona Masteropleiding Ontwerp voor Duurzame Mode Technologie
IED – Istituto Europeo di Design Barcelona

Masteropleiding Ontwerp voor Duurzame Mode Technologie

Barcelona, Spanje

9 Months

Engels

Full time

Request application deadline

18 Jan 2025

EUR 15.100 / per semester *

Op de campus

* inschrijfgeld 3.900€ + lesgeld 11.200€

Invoering

Het masterprogramma in Design for Sustainable Fashion Technology leidt professionals op om ontwerp- en productieprocessen te leiden die gericht zijn op modetechnologie, het toepassen van zachte textieloppervlakken, met speciale aandacht voor digitaal ontwerpen, het creëren van prototypes, interactie en het werken met nieuwe materialen.

De link tussen mode en technologie betekent veel meer dan het ontwerpen van kleding en accessoires of het inbouwen van elektronische apparaten. Het maakt de toepassing van nieuwe processen en hulpmiddelen mogelijk om de efficiëntie van het ontwerp en de productie in de modewereld te optimaliseren, waardoor nieuwe materialen worden gegenereerd die een pad openen voor het verbeteren van modeproducten en de ontwikkeling mogelijk maken van producten waarvan het nut verder gaat dan dat van prêt-à-porter.

Coördinator

Aldo Sollazzo - Noumena

Aldo is architect en onderzoeker. Met zijn masteropleiding Architectonisch Ontwerp in 2007, een masteropleiding Advanced Architecture aan het IAAC [Institute for Advanced Architecture of Catalunya] in 2012 en zijn Fab Academy-diploma in 2014 in het Fab Lab Barcelona, is hij een expert op het gebied van computational design en digitale fabricage. Sinds 2011 is hij directeur van Noumena, waar hij een multidisciplinair team leidt bij het definiëren van nieuwe ontwerpstrategieën op basis van technologische toepassingen.

Hij is ook de directeur van Reshape - een digitale ambachtsgemeenschap, een gedistribueerd platform dat baanbrekende ideeën promoot die design en productie samenvoegen. Sinds 2015 is hij directeur van de IaaC Global Summer School en docent aan het Design by Data Master's Program in Parijs.

Hij is directeur van het IaaC Master's Program in Robotics and Advanced Construction, dat zich richt op de opkomende ontwerp- en marktkansen van nieuwe robotica en geavanceerde productiesystemen. Aldo heeft van 2015 tot 2017 deel uitgemaakt van het Fab Academy-programma als mentor van Fab Academy Paris en Frosinone.

Ideale studenten

toelatingen

leerplan

Programma resultaat

Programma collegegeld

Carrièremogelijkheden

Over de school

Vragen