Keystone logo
IED – Istituto Europeo di Design Barcelona Master Fashion Creative Direction
IED – Istituto Europeo di Design Barcelona

Master Fashion Creative Direction

Barcelona, Spanje

9 Months

Engels

Full time

Request application deadline

18 Jan 2025

EUR 15.100 *

Op de campus

* inschrijfgeld 3.900€ + lesgeld 11.200€

Invoering

Nu branding zoveel meer betekent dan alleen een logo, wint de rol van creatieve regisseurs aan terrein. Deze professionals zorgen ervoor dat een merk door het conceptuele universum wordt gestuurd, geleid door zijn waarden, boodschappen en persoonlijkheid. En net zoals branding alles omvat wat een product niet alleen kan overbrengen, omvat het concept "mode" meer dan alleen kleding. De geschiedenis, waarden en creativiteit van een merk creëren een krachtige identiteit die emoties kan aanspreken en een gevoel van verbondenheid kan creëren.

Het masterprogramma in Creative Fashion Direction richt zich op de ontastbare kant van een product die cruciaal is voor het succes ervan: de emotionele waarde van modemerken. Dit houdt in dat je alle beschikbare creatieve middelen verkent om innovatieve oplossingen te produceren die een modemerk definiëren, aantrekkelijk maken en de doelgroep erbij betrekken via verschillende kanalen (concept, communicatiecampagnes, modeshows, de digitale omgeving en evenementen).

Coördinator

Isabel Martínez

Creatief directeur met meer dan 14 jaar ervaring bij creatieve bureaus zoals DDB Barcelona, SCPF en JWT NY. Bekroond in Cannes Lions, Clio Awards, Webby Awards, El Sol, Inspirational, D&AD, Effie Awards.

In 2011 startte ze @IsabelitaVirtual. In 2015 onthulde Kevin Systrom, de medeoprichter van Instagram, aan I-D Magazine dat Isabelita Virtual een van zijn drie top Instagram fashion accounts was. Ze heeft als content creator samengewerkt met Coach, Tiffany, Hermès, & Other Stories, W Magazine, Dior, Vogue Italia, Viktor&Rolf, Kenzo, Inditex, Sony, Louis Vuitton Foundation en The Moscow Ballet. In 2015 werd ze opgenomen in de lijst van 23 meest invloedrijke Spaanse vrouwen in PR&Communicatie door El Mundo, samen met de directeur van Facebook Spanje en de directeur strategie van Google voor Azië-Pacific.

In 2018 werd ze uitgeroepen tot Webby Award Honouree for Best Social Content in Art & Culture. (Door The New York Times geprezen als "the Internet Highest Honor"). Momenteel wordt Isabel als Digital Creative Director vertegenwoordigd door CXA, het vertegenwoordigingsbureau voor kunstenaars dat onder andere modeontwerpster Iris Van Herpen, filmmaker Gia Coppola, fotograaf David LaChapelle, socialité Daphne Guinness en illustrator Alex Trochut vertegenwoordigt.

Ideale studenten

toelatingen

leerplan

Programma resultaat

Programma collegegeld

Carrièremogelijkheden

Over de school

Vragen