Keystone logo
Academy for Cultural Diplomacy - Center for Cultural Diplomacy Studies Shorttrack MA in internationale economie, zakelijke en culturele diplomatie
Academy for Cultural Diplomacy - Center for Cultural Diplomacy Studies

Shorttrack MA in internationale economie, zakelijke en culturele diplomatie

Berlin, Duitsland

3 Semesters

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 9.000 / per year *

Op de campus

* collegegeld wordt betaald in 2 termijnen van 5.175 euro bij toelating tot het programma en van 3.825 euro voor aanvang van het tweede semester

Invoering

De shorttrack MA Degree in International Economics, Business & Cultural Diplomacy is een programma van 3 semesters dat wordt aangeboden door Furtwangen University (HFU) in samenwerking met de ICD Academy for Cultural Diplomacy.

Academy for Cultural Diplomacy - Center for Cultural Diplomacy Studies","author_url":"","source":""}" />

172013_MicrosoftTeams-image.jpeg

De opleiding biedt een uitgebreide basis van studies in verschillende academische disciplines met betrekking tot internationale economie, bedrijfskunde, gecombineerd met Global Affairs & Politics, met een bijzondere nadruk op culturele diplomatie en de historische en hedendaagse toepassing ervan in de publieke sector en de particuliere sector en Burgermaatschappij. De opleiding bereidt studenten voor op een loopbaan op diverse gebieden, zoals op het gebied van internationale betrekkingen, geesteswetenschappen, het bedrijfsleven, de financiële sector, politiek en cultuur, met speciale aandacht voor culturele diplomatie-instellingen en de toepassing van culturele diplomatie in het kader van buitenlandse politiek en internationale economie.

Het programma behandelt hedendaagse internationale kwesties, met klassikale seminars en lezingen, maar ook educatieve en culturele evenementen, conferenties, professionele training, rondleidingen, bezoeken en ontmoetingen met buitenlandse functionarissen, die verder in het curriculum worden opgenomen. Studenten ontmoeten toonaangevende experts die werkzaam zijn in internationale organisaties, ambassades en academische instellingen, en gaan in gesprek met specialisten op het gebied van internationale betrekkingen en economie, zaken, communicatie, politiek, mensenrechten, cultuur, vredesopbouw, multilaterale diplomatie, conflictoplossing , en ontwikkeling.

Het programma biedt studenten praktische ervaring voor zowel academische als professionele ontwikkeling, en bereidt studenten voor op een loopbaan op diverse gebieden, zoals internationale betrekkingen, geesteswetenschappen, het bedrijfsleven, de financiële sector, politiek en cultuur, met speciale aandacht voor instellingen voor culturele diplomatie en de toepassing van culturele diplomatie in het kader van buitenlands beleid en internationale economie. Op praktisch niveau biedt de internationale omgeving van het Centre for Cultural Diplomacy Studies studenten een unieke kans om te communiceren met vooraanstaande experts en academici van een grote verscheidenheid aan internationale organisaties en onderzoekscentra.

Deze uitzonderlijke leeromgeving leidt tot origineel onderzoek en onafhankelijke studiemogelijkheden. Het stelt studenten in staat een solide professioneel netwerk op te bouwen en een concrete basis te vormen voor toekomstige academische en professionele loopbaankeuzes, waarbij studenten worden voorbereid op betrokkenheid bij de internationale arena, het maatschappelijk middenveld, de politiek, overheidsorganisaties en internationale economische organisaties, evenals de particuliere sector. Academie voor Culturele Diplomatie - Centrum voor Culturele Diplomatie Studies ","author_url":"","source":""}" />

172014_MicrosoftTeams-image1.jpeg

accreditatie

De Master's Degree wordt uitgereikt door de Furtwangen University (HFU), die wordt erkend als een volledig geaccrediteerde instelling voor hoger onderwijs met het recht om universitaire graden uit te reiken.

De HFU is een staatsuniversiteit van Baden-Württemberg / Duitsland. Het is geaccrediteerd door AQUIN met al zijn studieprogramma's en kwaliteitszorgprocessen via institutionele accreditatie (Systemakkreditierung).

De masteropleiding is geaccrediteerd in het kader van deze institutionele accreditatie volgens de federale wetgeving volgens § 33 Landeshochschulgesetz Baden-Württemberg (LHG).

De Universiteit van Furtwangen (HFU) maakt deel uit van het Bolognaproces dat is ingesteld door de Europese Commissie en gebruikt het European Credit Transfer and Accumulation System (ECTS) om graden uit te reiken. Credits verkregen via het MA-programma zijn gelijk aan die van cursussen aan universiteiten in alle andere 30+ ondertekenende landen. Studenten verdienen 30 studiepunten per semester tijdens het MA-programma, voor een totaal van 90 ECTS-studiepunten na voltooiing.

Deze MA van 90 ECTS is voldoende voor een masteropleiding in termen van post-studies (PhD) of stage in Duitsland.

toelatingen

leerplan

Programma collegegeld

Over de school

Vragen