Keystone logo
© ICD Academy for Cultural Diplomacy
Academy for Cultural Diplomacy - Center for Cultural Diplomacy Studies

Academy for Cultural Diplomacy - Center for Cultural Diplomacy Studies

Academy for Cultural Diplomacy - Center for Cultural Diplomacy Studies

Invoering

Het Centre for Cultural Diplomacy Studies (CCDS) van de ICD Academy for Cultural Diplomacy is 's werelds toonaangevende centrum voor de studie van culturele diplomatie en biedt educatieve en professionele ontwikkelingsmogelijkheden voor individuen die geïnteresseerd zijn in het nastreven van vervolgonderwijs en een loopbaan in de academische wereld, diplomatie, overheid , en/of de particuliere sector, die geheel of gedeeltelijk verband houden met het gebied van culturele diplomatie.

De CCDS richt zich in het bijzonder op het verkennen van het evenwicht tussen harde en zachte macht, het proces van globalisering in een onderling afhankelijke wereld, internationale economie en multiculturalisme in het bedrijfsleven, interculturele dialoog en uitwisseling, mensenrechten, religie en het vermogen van cultureel gebaseerde initiatieven om de wederzijds begrip en op zijn beurt de mondiale vrede en stabiliteit te bevorderen.

Academy for Cultural Diplomacy - Center for Cultural Diplomacy Studies","author_url":"","source":""}" />

172011_MicrosoftTeams-image4.jpeg

De CCDS-programma's bieden leiderschap op hoog niveau en bieden studenten de vaardigheden om hun toekomstige leiderschapsrollen vorm te geven en tegelijkertijd de kritieke problemen aan te pakken die de wereld van vandaag uitdagen. De programma's bieden geavanceerde kennis en analytische hulpmiddelen voor de studie en praktijk van culturele diplomatie en het potentieel dat het heeft bij het vormgeven van internationaal beleid en mondiale strategieën. De CCDS-programma's zijn onderverdeeld in de volgende categorieën: cursussen voor afstandsonderwijs, professionele ontwikkelingscertificaatprogramma's en diploma's Programma's in culturele diplomatie. De CCDS-faculteit bestaat uit professoren, vooraanstaande politici en ervaren professionals uit de publieke en private sector. De faculteits- en adviserende leden van de CCDS hebben intensief en gezamenlijk gewerkt aan het ontwerpen van innovatieve opleidingen die een unieke benadering bieden voor de studie van de gebieden internationale betrekkingen, mondiale economie, interculturele betrekkingen, kunst en cultuur, globalisering en mondiaal bestuur. De traditionele academische componenten van een diploma op deze gebieden zijn aangepast aan de dynamische, snel veranderende wereld. Daartoe richt onze benadering van hedendaagse mondiale aangelegenheden zich ook op de steeds belangrijker wordende rol van zachte macht en culturele diplomatie in wereldaangelegenheden. De programma's zijn uniek en innovatief in hun inhoud en aanpak en bieden professionele ontwikkeling in culturele diplomatie en aanverwante gebieden. Voor studenten met interesse in buitenlands beleid, internationale zaken, culturele diplomatie, politieke wetenschappen of internationale economie, bieden de programma's een platform van waaruit studenten praktische ervaring en kennis op hoog niveau kunnen opdoen; studenten uitrusten met de tools om hun carrière te starten nog voor de voltooiing van hun studie.

De CCDS-graadprogramma's werken onder een gezamenlijk partnerschap tussen de Academie voor Culturele Diplomatie en de leidende Europese universiteiten. De graden worden allemaal toegekend door de universiteiten, die worden erkend als volledig geaccrediteerde instellingen voor hoger onderwijs met het recht universitaire titels te verlenen, deel uitmaken van het Bolognaproces dat door de Europese Commissie is ingesteld en het Europese systeem voor de overdracht en accumulatie van studiepunten gebruiken (ECTS) om graden toe te kennen. De programma's bieden de studenten het voordeel van het leren in verschillende grote Europese steden en daarmee de mogelijkheid om academische, professionele en persoonlijke ervaring op te doen door te leven in verschillende culturen.

Academy for Cultural Diplomacy - Center for Cultural Diplomacy Studies","author_url":"","source":""}" />

172012_MicrosoftTeams-image3.png

De Partners Universiteiten van het Centre for Cultural Diplomacy Studies

Furtwangen University (HFU)

Furtwangen University (HFU) is een van de toonaangevende universiteiten van Duitsland en staat bekend om zijn uitmuntendheid op de volgende gebieden:

 • Hoge kwaliteit en innovatie in het lesgeven
 • Sterke praktische focus door samenwerking met de industrie
 • Internationale focus
 • Toegepast onderzoek
 • Permanente educatie en een leven lang leren
 • Samenwerking en motivatie
 • Maatschappelijke verantwoordelijkheid en borging van de toekomst

De kernfocus van Furtwangen University ligt op wetenschappelijk, praktisch onderwijs en training. Traditionele grenzen tussen vakgebieden worden verwijderd in interdisciplinaire projecten. HFU is toonaangevend op het gebied van engineering, informatica, informatiesystemen en management, engineering management, media, internationale handel en gezondheid. Het aanbod aan cursussen en programma's wordt voortdurend verbeterd om rekening te houden met innovatieve ontwikkelingen. Ons doel is om vooruitstrevende opleidingen aan getalenteerde jonge mensen aan te bieden, door het toekennen van hoogwaardige, geaccrediteerde graden die uitzonderlijke carrièremogelijkheden bieden. Tegelijkertijd ondersteunen we de reis die onze studenten maken naar verantwoordelijke en competente personen met het vermogen om problemen zelfstandig te identificeren en op te lossen. Daarnaast ondersteunt onze universiteit door toepassingsgericht onderzoek en academische professionele ontwikkeling de volgende generatie wetenschappers die bijdragen aan innovatie en verbeterde vaardigheden in het bedrijfsleven en de maatschappij.

Locaties

 • Berlin

  Institute for Cultural Diplomacy Gemthinerstr. 20

  Vragen