Keystone logo
IADE

IADE

IADE

Invoering

IADE is een laboratorium van creativiteit, talent en leiderschap dat door de samenleving als geheel wordt erkend. Het heeft studenten aangemoedigd om hun eigen talenten op de proef te stellen, in zichzelf te geloven, hen het beste van het beste te maken, in hun persoonlijke leven of in hun toekomstige professionele integratie.

IADE vandaag is een referentie in het onderwijzen van creativiteit. Het is ook een van de beste ontwerpscholen in Europa en een pionier in marketing, reclame en fotografie.

Opgericht in 1969 in Lissabon, is het een pionier geweest in het lesgeven in Design in Portugal. Momenteel is het de instelling die de meeste studenten op dit gebied traint, met een inzetbaarheid van 97 procent.

In 2012 verkreeg het de status van Universitair Instituut, een titel waarmee een modern doctoraatsprogramma in Design kon worden opgezet, met name gericht op creativiteit en internationalisering.

Tussen 2015 en 2019 maakte IADE deel uit van Laureate International Universities, de grootste wereldwijde groep hoger onderwijs.

Sinds 2016 maakt IADE deel uit van Universidade Europeia en versterkt het zijn positie als creatieve school in Europa.

Momenteel verleent IADE academische bachelor-, master-, doctoraats- en IADE diploma's op gebieden die verband houden met creativiteit: ontwerp, kunst en communicatie, marketing, reclame en fotografie.

onderscheidingen

2017 - Voor het derde jaar staat IADE in de Domus-ranglijst als een van de 50 beste IADE in Europa.

2016 - IADE staat opnieuw in de Domus-ranglijst als een van de 50 beste IADE in Europa.

2015 - IADE staat in de ranglijst van het Italiaanse Magazine Domus als een van de 50 beste IADE in Europa.

2014 - IADE heeft het DS-label van de Europese Commissie gekregen.

Het DS-label is een kwaliteitslabel dat de excellentie en de beste praktijken van de instellingen voor hoger onderwijs erkent en onderscheidt met betrekking tot de implementatie van het diplomasupplement.

IADE Lisboa 101" src="https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/element/50/50755_IADE_Lisboa_101.jpg" alt="IADE Lisboa 101" />

© IADE - Faculdade de Design, Tecnologia e Comunicação

Universidade Europeia

De Universidade Europeia onderscheidt zich door haar vermogen om te innoveren en door haar gedifferentieerde academische model dat is gebaseerd op de principes van kwaliteit, internationalisering en de nabijheid van het bedrijfsleven en de arbeidsmarkt.

De voorbereiding van zijn studenten is erop gericht om hen tot de wereldwijde professionals van de toekomst te maken en hen uit te rusten met alle tools die ze nodig hebben om overal ter wereld professioneel succes te behalen.

Universidade Europeia verleent academische bachelor-, master- en doctoraatsgraden en biedt ook postuniversitaire cursussen op een groot aantal gebieden zoals bedrijfskunde, rechten, psychologie, human resources, marketing, communicatie, sport, informatica en technologieën, en het valt op als een toonaangevende instelling voor hoger onderwijs in gastvrijheid en toerismebeheer.

Missie

Creëer wereldwijde professionals.
Bijdragen aan de ontwikkeling van een mondiale samenleving door studenten voor te bereiden, een ondernemende houding te bevorderen, gebaseerd op de principes van sociale verantwoordelijkheid, internationalisering, excellentie in onderzoek en inzetbaarheid.

Visie

Om een benchmark internationale universiteit te zijn en de vestiging van keuze voor studenten en werknemers.

IADE Lisboa 102" src="https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/element/50/50756_IADE_Lisboa_102.jpg" alt="IADE Lisboa 102" />

© IADE - Faculdade de Design, Tecnologia e Comunicação

campus

Open 24 uur per dag, 365 dagen per jaar.

De Santos Campus heeft een bevoorrechte locatie in het centrum van Lissabon met een adembenemend uitzicht over de rivier de Taag en biedt haar studenten een omgeving die hun creativiteit wil vergroten.

 • Studiegebieden en gemeenschappelijke ruimtes die teamwerk willen stimuleren en universitaire integratie willen bevorderen
  Klaslokalen | Bibliotheek | Studeerkamers | salon
 • Diensten die erop gericht zijn het dagelijkse leven van studenten te vergemakkelijken
  Eethoek | Copy Center | Studenten Services | Virtuele Campus | Gratis wifi
 • 15 laboratoria met technologische apparatuur waarmee een innovatief onderwijsmodel kan worden geïmplementeerd
  MediaLab Studio | Game Studio / Project Factory | Fotografie Lab | 3D Lab | Digital Labs | Engineering Labs | IT Labs

Locaties

 • Lisbon

  Av. Dom Carlos | 4, 1200-649, Lisbon

  Vragen