Keystone logo
International Institute of Nuclear Energy I2EN MASTER'S OF SCIENCE - JAAR 2, Major: Fuel Cycle (MNE / FC)
International Institute of Nuclear Energy I2EN

MASTER'S OF SCIENCE - JAAR 2, Major: Fuel Cycle (MNE / FC)

Gif-sur-Yvette, Frankrijk

0 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Sep 2023

Request tuition fees

Op de campus

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

De masteropleiding Kernenergie (MNE) is een tweejarige masteropleiding die uitsluitend in het Engels wordt gegeven. Het heeft tot doel experts op hoog niveau op te leiden om te voldoen aan de huidige en toekomstige behoeften van de nucleaire industrie: optimalisatie van de prestaties van de huidige reactorvloot, ontwerp van faciliteiten van de derde generatie, ontwikkeling van geavanceerde processen en reactoren van generatie IV, exploitatie van huidige reactoren en faciliteiten, ontmanteling van installaties, opwerking van verbruikte splijtstof, beheer van nucleair afval, enz. Het eerste jaar bestaat uit gemeenschappelijke kernvakken aangevuld met een specialisatie in fysica of scheikunde.

Tweede jaar - Fuel Cycle (FC) significant: De major Fuel Cycle is een referentieprogramma in de nucleaire industrie. Het is bedoeld om toekomstige managers een globale visie te geven op chemie en fysische chemie toegepast op het nucleaire veld door middel van theoretische en praktische training van topniveau. De specificiteit van deze major is dat het studenten een volledig uitgebreide wetenschappelijke achtergrond biedt om het gedrag van radionucliden in gecondenseerde fasen te bestuderen. Met dit programma kunnen studenten ook hun studie voortzetten met een doctoraat en later doorstromen naar een onderzoekscarrière.

GERICHTE VAARDIGHEDEN:

Een groot panel van wetenschappelijke cultuur mobiliseren: nucleair materiaal, kernfysica en scheikunde, wiskunde en informatica, projectbeheer

Ontwerp, ontwikkel en voer nieuwe en bestaande processen uit in industriële omgevingen.

Voer toegepast onderzoek uit, update de ontwikkeling, analyse, testen en implementatie van innovaties

Beheer teams

Werk in een internationale context en beheer persoonlijke en professionele projecten (management, kennis van methoden en strategieën, ethiek en politiek)

Carrière:

Onderzoeksmedewerker stralingsbescherming

Power plant lijn

Primaire scheikunde-ingenieur

Project Ingenieur

Vervolg doctoraat

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen