Keystone logo
Hungkuang University

Hungkuang University

Hungkuang University

Invoering

Op 7 mei 1967 richtte de oprichter van Hungkuang, Dr. Yu Lin Wang, het Hungkuang Junior College of Nursing op, waarmee hij de erfenis van de medische dienst van zijn vader voortzette. Op 12 juli van datzelfde jaar, na de steun en bekrachtiging van het Ministerie van Onderwijs, werd Dr. Yu Lin Wang de eerste president van de school.

In de geest van het motto van de school: “Begin bij jezelf, betuig iedereen welwillendheid”, bleef Hungkuang haar educatieve missie uitbreiden en opende nieuwe afdelingen Voedselwetenschappen en Voeding, Industriële Veiligheid en Gezondheid en Gezondheidszorgadministratie. In 1991 werd de school opgewaardeerd tot het Hungkuang Instituut voor Medische en Verplegingstechnologie en werden de afdelingen Kinderopvang en Onderwijs en Cosmetologie toegevoegd aan zowel de dag- als de nachtschool.

Momenteel zijn er 4 hogescholen: het College of Nursing, het College of Medical and Health Care, het College of Human Science and Social Innovation, en het College of Intelligent Technology. Deze vier hogescholen ondersteunen 22 afdelingen, 9 graduate instituten en 1 doctoraatsprogramma. De universiteit heeft een studentenbestand van 12.102. De universiteit wordt niet alleen erkend als leider in Taiwan op het gebied van gezondheid en menselijk welzijn, ze runt ook een aangesloten Ziekenhuis voor Ouderenzorg en drie aangesloten kleuterscholen.

Locaties

  • Taichung

    No. 1018, Sec. 6, Taiwan Boulevard, Shalu, 43302,, Taichung

    Opleidingen

    Vragen