Keystone logo
Humboldt-Universität zu Berlin Euromasters
Humboldt-Universität zu Berlin

Euromasters

0 Years

Request teaching languages

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Op de campus

* voor EU; 13.500 EUR voor niet-EU

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

Euromasters


Euromasters is een unieke, internationale masters programma dat afgestudeerden voor een loopbaan in het bedrijfsleven, administratie, diplomatie, beleidsformulering en onderzoek voorbereidt. De full-time programma bestaat uit vier semesters, waarbij studenten studeren aan maximaal drie van het programma 's partner universiteiten:


Universiteit van Bath | Humboldt-Universität zu Berlin | Freie Universität Berlin | Univerzita Karlova v Praze | Sciences Po, Parijs | Università degli Studi di Siena | Universiteit van Washington Seattle


Het ministerie van Sociale Wetenschappen van de Humboldt-Universität zu Berlin en de Freie Universität zu Berlin 's Otto Suhr Institut für Politikwissenschaft werken de Berlijnse modules van het programma.

&nbsp


Programma Overzicht


Euromasters bereidt studenten voor op een loopbaan in het bedrijfsleven, administratie, diplomatie, beleidsformulering en onderzoek.


Het programma richt zich op de vergelijkende analyse van het Europese staatsbestel, politiek en beleid. Het wordt beheerd door de Europese American University Consortium (EAUC).


Dit uitgebreide netwerk van gerenommeerde universiteiten geeft studenten de unieke kans om het programma te voltooien met een minimum van twee en maximaal drie verschillende universiteiten in Europa.


Daarom hebben de studenten niet alleen streven naar een Europese Studies graad, maar ervaren Europa vanuit het perspectief van meerdere landen, hun (academische) culturen en talen.


Na de succesvolle afronding van alle studie-eisen studenten worden beloond met een Joint Degree (MA in de hedendaagse Europese Studies) van de Universiteit van Bath namens de EAUC.

&nbsp

&nbsp

De Berlijnse modules omvatten:


Module I

Vergelijkende Europese regering


Systematische vergelijking van liberale westerse democratieën over typologieën van institutionele instellingen, de besluitvorming structuren en de processen en verschillende soorten actoren die betrokken zijn in de moderne massa democratieën.


Buitenlands en veiligheidsbeleid in Europa


Analyse van het buitenlands beleid, met inbegrip van de vergelijking van natie-staat, supranationale en intergouvernementele aanpak.


Facetten van Europeanisering


Electieve gekozen uit de studiegidsen van zowel Humboldt-Universität zu Berlin of Freie Universität Berlin.


Module II


Democratie en democratisering in Europa


Onderzoek naar sociale, economische en politieke veranderingen als resultaat van democratiseringsprocessen in Europa, door te reflecteren op voorbeelden uit West-, Centraal-en Oost-Europa.


De grenzen van Europa en Buren


Bespreking van de EU-uitbreiding met betrekking tot het beleid en de gevolgen daarvan. Analyse van instrumenten zoals het Europees nabuurschapsbeleid of regionale EU-initiatieven.


Facetten van Europeanisering


Electieve gekozen uit de studiegidsen van zowel Humboldt-Universität zu Berlin of Freie Universität Berlin.

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen