Keystone logo
© HTW Berlin, Alexander Rentsch
HTW Berlin University Of Applied Sciences

HTW Berlin University Of Applied Sciences

HTW Berlin University Of Applied Sciences

Invoering

De HTW Berlin

De grootste hogeschool van Berlijn

Met meer dan 13.000 studenten is de Hochschule für Technik und Wirtschaft (HTW) Berlin de grootste hogeschool in Berlijn. Met zo'n 70 bachelor- en masteropleidingen in Engineering, Economics, Information Technology, Culture en Design is het aanbod aan kwalificaties dat wij bieden indrukwekkend. Onze opleidingen zijn zowel compact als praktijkgericht en kunnen worden aangevuld met instructie in vreemde talen en sleutelvaardigheden. Ranglijsten van universiteiten hebben ons consequent gevestigd als een van de toonaangevende aanbieders van modern en professioneel onderwijs. Onze faciliteiten omvatten een goed gevulde bibliotheek, een modern computercentrum en een breed scala aan sportieve activiteiten.

Een bekroonde universiteit

De HTW Berlin geniet een uitstekende academische reputatie en heeft vele prijzen ontvangen voor uitzonderlijke innovatie in de universitaire sector; voor onze interne managementhervormingen; de advies- en servicepakketten die worden aangeboden aan kleine en middelgrote ondernemingen en start-ups; en voor onze inzet voor gendergelijkheid en vrijheidsbeperking. Ranglijsten van universiteiten hebben ons consequent gevestigd als een van de toonaangevende aanbieders van modern en professioneel onderwijs.

Studeren, doceren en onderzoeken op twee locaties

Studie, onderwijs en onderzoek aan de HTW Berlin vinden plaats op twee locaties: de Treskowallee-campus in Karlshorst en de Wilhelminenhof-campus in Oberschöneweide. Beide locaties hebben een lange en trotse geschiedenis: de monumentale panden op de Treskowallee-campus deden vroeger dienst als school en tijdens de DDR als College of Economics. De campus Wilhelminenhof heeft een lange en rijke traditie als centrum van industriële innovatie. Gelegen in het zuidoosten van Berlijn, was het gastheer voor twee beroemde bedrijven, de Allgemeine Elektrizitäts-Gesellschaft (AEG) en de Kabelwerke Oberspree (KWO).

Locaties

 • Berlin

  Treskowallee 8, 10318 Berlin, Germany

  • Berlin

   Treskowalle 8, 10318, Berlin

   Vragen