Keystone logo
Hokkai-Gakuen University

Hokkai-Gakuen University

Hokkai-Gakuen University

Invoering

In 1872 richtte de Meiji-regering het eerste Japanse schoolsysteem op, naar het voorbeeld van het Franse systeem. Dienovereenkomstig werd de eerste basisschool opgericht in Sapporo.

In 1875 verhuisde een tijdelijke school van de Kaitakushi (Hokkaido Development Commission) van Tokio naar Sapporo, waar het het jaar daarop heropend werd als Sapporo Agricultural College. Dit was de eerste instelling voor hoger onderwijs in Japan die gespecialiseerd was in landbouw. Het werd gemodelleerd naar Massachusetts State Agricultural College. Echter, totdat Hokkaido's eerste middelbare school werd opgericht in 1883, was het vrijwel onmogelijk voor studenten die afstudeerden van lokale basisscholen om naar de Sapporo Agricultural College te gaan. Ook was het moeilijk om studenten van het Japanse vasteland te rekruteren, omdat ze Hokkaido te ver en onderontwikkeld vonden. Om dit probleem aan te pakken, heeft Sapporo Agricultural College een voorbereidende cursus opgezet om afgestudeerden van de lagere school in staat te stellen zich voor te bereiden op toelating tot de universiteit. Het toelatingsexamen was echter zo moeilijk dat er maar weinig kandidaten werden toegelaten.

Te midden van dergelijke omstandigheden werd de Hokkai English School, de voorloper van Hokkai-Gakuen, opgericht in 1885. Deze school gaf alle lessen met behulp van Engelse leerboeken en trok niet alleen studenten aan die naar de Sapporo Agricultural College wilden gaan, maar ook degenen die hoopten secundair onderwijs te volgen.

In 1901 werd de Middle School Division van Hokkai English School opgericht. De middelbare school veranderde haar naam in Hokkai Middle School in 1905, wat de geboorte markeerde van Hokkaido's enige particuliere middelbare school in die tijd. Shizuka Asaba aantrad als de eerste president van Hokkai Middle School. Er wordt gezegd dat hij ervan droomde een universiteit op te richten in Hokkaido.

In 1950 opende het Hokkai Junior College, de voorloper van de Hokkai-Gakuen University , zijn Department of Economics (dag- en avondcursussen). Bij de oprichting van het junior college begonnen de voorbereidingen voor de aanvraag tot reorganisatie als vierjarige universiteit. In 1952 Hokkai-Gakuen University haar Department of Economics in de Faculteit der Economische Wetenschappen (dagcursus). Tetsusaburo Uehara trad aan als eerste president en 259 eerstejaarsstudenten werden toegelaten. Hoewel klein van omvang, met 17 vaste docenten en twee administratieve assistenten, werd Hokkaido's eerste particuliere universiteit geboren.

Locaties

  • Sapporo

    Sapporo, Japan

    Vragen