Keystone logo
Hochschule Worms University of Applied Sciences

Hochschule Worms University of Applied Sciences

Hochschule Worms University of Applied Sciences

Invoering

Jouw loopbaan is in goede handen!

3.500 studenten, drie aantrekkelijke faculteiten en een hoge internationaliteit, dat is Hogeschool Worms.

De op bedrijfskunde en informatietechnologie gerichte staatsuniversiteit is een van de kleinere onderwijsinstellingen van het land. Dat is precies onze kracht! Op de campus kennen mensen elkaar en door de duidelijke structuur kun je makkelijk aan de slag.

De opleidingen zijn onderverdeeld in drie overkoepelende vakgebieden: informatica, toerisme/transport en economie. Omdat bijna alle opleidingen in een duaal systeem gevolgd kunnen worden, geven we onze studenten al in een vroeg stadium de kans om beroepservaring op te doen.

Internationale

Een bijzonder kenmerk van Worms University is de internationale oriëntatie, met meer dan 180 partneruniversiteiten uit meer dan 50 landen wereldwijd. Daarnaast hebben studenten de mogelijkheid om een internationale dubbele bachelor of zelfs een dubbele master te behalen. Interculturaliteit en kosmopolitisme zijn de kenmerken van ons campusleven.

interdisciplinair

Op onze universiteit leven we precies die competenties die nodig zullen zijn in de toekomstige werkwereld. Dit omvat met name interdisciplinaire uitwisseling via interdepartementale projecten. Hier leren studenten uit verschillende studierichtingen en afdelingen de raakvlakken met andere disciplines kennen en ervaren ze door samenwerking al vroeg hoe verschillende perspectieven en belangen later kunnen worden gecombineerd en winstgevend kunnen worden samengebracht. Innovatief projectwerk is niet alleen leuk, het bevordert ook teamwerk en vindingrijkheid. De studies vinden plaats onder optimale en moderne omstandigheden.

In goede handen

Naast het educatieve aspect brengt een opleiding nieuwe uitdagingen met zich mee. Onze universiteit biedt hier een breed scala aan begeleidingsdiensten en ondersteunt bij cruciale vragen die kunnen ontstaan aan het begin van of tijdens het verloop van een opleiding. Bekwame studieadviseurs zijn te allen tijde online of persoonlijk beschikbaar als contactpersonen. Daarnaast organiseren ze een breed scala aan workshops en lezingen over individueel studiesuccesmanagement en bieden ze studenten vanaf het begin oriëntatie.

Onze binnenstedelijke campus nodigt met zijn korte afstanden uit om je thuis te voelen. De Nibelungen- en Lutherstad Worms biedt ook tal van culturele, sportieve en toeristische mogelijkheden, de ideale balans dus naast je studie.

Locaties

  • Worms

    Erenburgerstraße,19, 67549, Worms

Vragen