Keystone logo
HKU Business School Master of Finance
HKU Business School

Master of Finance

Telegraph Bay, Hongkong

1 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

HKD 420.000 / per year *

Op de campus

* onder voorbehoud van wijziging en definitieve goedkeuring door de Universiteit van Hong Kong

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

Programma Doel

Het HKU Master of Finance (MFin) -programma is een interdisciplinair programma dat tot doel heeft gemotiveerde individuen een geavanceerde training in financiële theorie te bieden, evenals de wiskundige, statistische en computertraining die nodig is voor een groot aantal financiële disciplines: prijsbepaling van afgeleide instrumenten en effecten , het modelleren en voorspellen van financiële markten, hedging en financieel risicobeheer, kredietrisicobeheer, verzekeringen en herverzekeringen, kwantitatieve handel en arbitragetraining, activatoewijzing en investeringsbeheer, en activa/liabilitybeheer.

Studenten kunnen ervoor kiezen om zich te concentreren in een van de leerstromen: Corporate Finance, Financial Engineering en Risk Management, afhankelijk van hun interesses en loopbaanambities.

Succesvolle afgestudeerden zullen een concurrentievoordeel genieten in een breed scala aan carrièremogelijkheden bij commerciële en investeringsbanken, makelaars- en investeringsmaatschappijen, verzekeringsmaatschappijen, treasury-afdelingen van niet-financiële bedrijven, regelgevende instanties en ook advies- en accountantskantoren.twaalf.

Wijze en duur van de studie

Het MFin-programma strekt zich uit over minimaal één studiejaar en maximaal twee studiejaren bij voltijdstudie. De meeste studenten hebben de neiging om de opleiding in één studiejaar af te ronden.

Cursussen worden modulair aangeboden, zodat studenten zich op één studiegebied tegelijk kunnen concentreren. Er zijn 6 modules in een studiejaar en elke module duurt zes tot acht weken, inclusief de tentamenweek.

Studenten volgen meestal 2 cursussen per module en er zijn 4 lessen van drie uur per week.

Gemiddelde en cursusbeoordeling

Het programma zal in het Engels worden gegeven.

De beoordeling van elke cursus kan opdrachten, tussentijdse examens, projectpapers en ander cursuswerk omvatten, evenals een eindexamen, dat normaal gesproken aan het einde van elke cursus wordt gehouden, tenzij anders aangegeven.

Curriculumstructuur

Het programma biedt drie stromen: 1) Corporate Finance, 2) Financial Engineering en 3) Risk Management. Studenten kunnen zich concentreren op een van de drie gebieden, afhankelijk van hun interesses en loopbaanambities.

169106_MFinCurriculum.jpg

Opmerkingen: Niet alle hierboven genoemde cursussen zullen noodzakelijkerwijs elk jaar worden aangeboden en de bovenstaande lijst is onderhevig aan verdere aanpassingen.
* Kan als keuzevak gevolgd worden, mits niet als kernvak gekozen.
** Er kunnen maximaal twee keuzevakken worden gevolgd uit andere onderwezen postdoctorale programma 's die worden aangeboden door HKU Business School . Onder voorbehoud van beschikbaarheid en beoordeling door de programmadirecteur op basis van uw profiel, capaciteiten en prestaties in het Master of Finance-programma.

Toelatingseisen

Om in aanmerking te komen voor toelating tot het Master of Finance-programma, moet een kandidaat:

 • In het bezit zijn van een erkend bachelordiploma of gelijkwaardig;
 • Van twee referenten verklaringen verkrijgen over zijn/haar geschiktheid voor de opleiding; en
 • Behaal een TOEFL/IELTS*-score als je niet van een Engelstalige universiteit komt.
  Minimale scorevereiste: TOEFL: 80 of IELTS: 6 (zonder subtest lager dan 5,5)
  TOEFL iBT® Home Edition en IELTS online tests worden niet geaccepteerd.

GMAT/GRE-scores zijn niet vereist, maar een goede GMAT/GRE-score zal gunstig worden overwogen en kan nuttig zijn voor marginale gevallen.

Over het algemeen zijn aanvragers niet verplicht om een interview bij te wonen tijdens het toelatingsproces.

Toelatingsschema

De inschrijvingen voor de intake van 2022 zijn nu geopend.

Aanmeldingsdeadlines:

 • Ronde 1: 12:00 uur (GMT +8), 19 oktober 2021
 • Ronde 2: 12:00 uur (GMT +8), 7 december 2021
 • Ronde 3: 12:00 uur (GMT +8), 25 januari 2022
 • Ronde 4: 12:00 uur (GMT +8), 3 maart 2022
 • Ronde 5: 12:00 uur (GMT +8), 6 april 2022

Aanbiedingen zullen op voortschrijdende basis worden uitgebracht en vroege aanmeldingen hebben de voorkeur, in die zin dat een groot deel van de aanbiedingen in de vroege stadia aan aanvragers zal worden toegewezen. Kandidaten wordt daarom ten zeerste aanbevolen om hun sollicitaties en ondersteunende documenten zo snel mogelijk in te dienen.

Niet-lokale studenten worden sterk aangemoedigd om zich in de eerste twee rondes aan te melden, zodat ze voldoende tijd hebben om studentenvisa te regelen en zich voor te bereiden op de verhuizing naar Hong Kong.

Toelatingsbeslissingen zijn over het algemeen beschikbaar 1 maand na de deadline voor aanmelding en succesvolle aanvragers worden per e-mail op de hoogte gebracht. Aanvragers die geen aanbod hebben ontvangen, worden opnieuw in de volgende ronde(s) in behandeling genomen, tot het einde van de toelatingscyclus.

Collegegeld

Het voorgestelde collegegeld voor de intake in 2022 is HK $ 420.000 *.

Na ontvangst van het toelatingsaanbod moeten de kandidaten een aanbetaling van HK$ 98.000* regelen om hun aanvaarding te bevestigen. Het saldo wordt in 2 termijnen over een academiejaar betaald, ongeacht het aantal vakken dat in elke module wordt gevolgd.

Onder voorbehoud van de goedkeuring van de MFin-programmadirecteur en de betrokken commissies, kan een geavanceerde status van vereiste cursussen, met uitzondering van de sluitstukcursus, worden toegekend, en het collegegeld wordt dienovereenkomstig met HK $ 35.000 * per cursus in mindering gebracht.

Er is ook een niet-restitueerbare aanvraagkosten van HK $ 300.

*onder voorbehoud van wijzigingen en definitieve goedkeuring door de Universiteit van Hong Kong

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen

 • MIM - Master in Management
  • Paris, Frankrijk
  • Angers, Frankrijk
  • + 6 meer
 • Grande Ecole-programma
  • Paris, Frankrijk
  • Angers, Frankrijk
  • + 1 meer
 • Master in kwantitatieve financiën
  • Sydney, Australië
  • Moore Park, Australië
  • + 2 meer