Keystone logo
Hijiyama University

Hijiyama University

Hijiyama University

Invoering

De oorsprong van Hijiyama University en Hijiyama Junior College, wiens naam komt van de kleine, groene heuvel in het centrum van Hiroshima City, gaat terug tot de oprichting in 1939 van Hiroshima Showa Women's Middle School, speciaal aangewezen als een lerarenopleiding voor de studenten van Hiroshima University of Literature and Science (momenteel National University Corporation, Hiroshima University).

De oprichtingsfilosofie van onze instelling is 'streven naar het traditionele Japanse ideaal van permanentie in het leven'. vreedzaam samenleven van natuur en mens, en de universele waarde van kunst en cultuur.

Hijiyama University en Hijiyama Junior College voeren nu radicale onderwijshervormingen door en gaan flexibel om met de veranderingen van de tijd en de samenleving. We stimuleren onderwijs en onderzoek dat nauw verbonden is met de omgeving en sturen mensen uit die kunnen bijdragen aan een rijke lokale samenleving.

Onze universiteit is gelegen op de prachtige heuvel genaamd Amazu, die een prachtig uitzicht biedt op de Ota-rivier, een ander spiritueel oriëntatiepunt voor de inwoners van Hiroshima. De winden die over het oppervlak van de rivier waaien, dragen verschillende boodschappen in harmonie met de vier seizoenen. Evenzo waait er op de Amazu-campus een wind genaamd "de wind van Hijiyama" die de boodschappen draagt die we aan jullie willen overbrengen. Het is onze oprechte wens dat je, met je jonge en frisse gevoeligheid, deze "Hijiyama Wind" zult vinden terwijl je geniet van je campusleven van lezingen, seminars en buitenschoolse activiteiten. We hopen ook dat je een nieuwe Hijiyama-wind zult creëren die de eenentwintigste eeuw waardig is. We zijn er vast van overtuigd dat deze "Hijiyama Wind" zal blijven waaien als een gunstige wind in je geest en hart om je te helpen je dromen waar te maken voor je hele leven

Locaties

  • Hiroshima

    Hiroshima, Japan

    Vragen