Keystone logo
© BIMM University
Heriot-Watt University, University of South-Eastern Norway and Budapest University of Technology and Economics

Heriot-Watt University, University of South-Eastern Norway and Budapest University of Technology and Economics

Heriot-Watt University, University of South-Eastern Norway and Budapest University of Technology and Economics

Invoering

Heriot-Watt University in Schotland


Heriot-Watt University (HWU) biedt de fundamentele concepten van slimme systemen tijdens het eerste semester en geeft cursussen van een programma dat is bekroond met het Eurotraining-kwaliteitslabel. Praktisch werk zal plaatsvinden in de cleanroom voor de studenten om fotolithografie te leren en te oefenen, een fundamenteel proces in microfabricage voor de productie van MEMS en sensoren. Andere laboratoria, zoals laserbewerking en 3D-printen, zullen worden gebruikt om de studie van alternatieve methoden voor de productie van slimme systemen te ondersteunen. Er worden computergebaseerde ontwerp- en simulatielabs voorzien om het leren van theorie en principes van sensoren en actuatoren te ondersteunen met behulp van een industriestandaard softwarepakket (COMSOL Multiphysics). Praktische labs over sensornetwerken zullen worden gebruikt om het aangeleerde cursusmateriaal over IoT te ondersteunen. HWU werd vijftien jaar geleden aangewezen als EU Centre of Excellence in Micro-actuators in het kader van het EU ESPRIT-programma. Deze ervaring zal worden gebruikt bij het geven van de cursus over sensoren, actuatoren en IoT.


University College van Zuidoost-Noorwegen


University College of Southeast Norway (HSN) zal het onderwijs en laboratoriumwerk in op silicium gebaseerde microsystemen leveren, en zo het onderwijs- en laboratoriumwerk van het eerste semester aan de HWU aanvullen. Het biedt ook de specialisatie smart system in het tweede semester, waarbij de studenten kiezen voor een specialisatie in Micro/Nano Biological Systems (MNBS) of in MEMS Design. MNBS combineert competentie in MEMS-technologie, in bio-engineering en in microfluïdische systemen voor gebruik in biomedische toepassingen, terwijl MEMS Design dieper gaat in het ontwerp van fysieke sensoren en actuatoren, voortbouwend op de kennis die is verkregen in het eerste semester op HWU. Het uitgebreide laboratoriumwerk in het tweede semester wordt uitgevoerd in het ultramoderne onderzoekslaboratorium "MSTLab" bij HSN, een van de drie knooppunten van de Noorse micro- en nanofabricagefaciliteit, met nationaal leiderschap in systeemintegratietechnologieën.


Universiteit van Technologie en Economie van Boedapest in Hongarije


De fundamentele kennis die in de eerste twee semesters is opgedaan, vormt de basis van het curriculum van het derde semester aan de Budapest University of Technology and Economics (BME). De ruggengraat van de cursusinhoud bij BME wordt verzekerd door de 15-jarige ervaring met het ontwerpen en karakteriseren van microsystemen, en de meest recente H2020-projectactiviteiten op het gebied van cyber-fysieke systemen. BME bevordert de voortdurende academische samenwerking met Mentor Graphics, Cadence, National Instruments en ANSYS, de belangrijkste leveranciers van ultramoderne ontwerptools in Smart Systems Integration. De CAD-laboratoria op de afdeling zijn uitgerust met de nieuwste edities van deze ontwerppakken en klaar voor gebruik voor de SSI-studenten. Studenten hebben mogelijk ook toegang tot de belangrijkste ontwerp- en productie-infrastructuren bij BME.


Zomerschool in Hongarije


De Summer School voorafgaand aan het derde semester is een bijzondere gelegenheid voor huidige en afgestudeerde (Alumni)studenten om elkaar te ontmoeten en kennis te maken met elkaars werk en geeft tevens feedback op het programma. Het vijfdaagse professionele programma wordt gehouden in Hongarije, aan het Balatonmeer als de meest bezochte toeristische bestemming van Hongarije. Presentaties van "state of the art" door academische en industriële experts in Smart Systems Integration worden gegeven, en ook workshops met de industrie (de geassocieerde partners EPoSS en NCE-MNT, evenals andere samenwerkende industriële partners). In de summerschool presenteren onze tweedejaars studenten hun pas afgeronde masterprojecten.

128658_rsz_eliott-reyna-jcepn62owl4-unsplash.jpg

Locaties

 • Edinburgh

  Edinburgh, Scotland, UK EH14 4AS, , Edinburgh

  • Kongsberg

   Universitetet i Sørøst-Norge Postboks 235 3603 Kongsberg, , Kongsberg

   • Budapest

    Műegyetem rkp. 3. 1111 Budapest,, , Budapest

    Vragen