Keystone logo
HEC Paris in Qatar

HEC Paris in Qatar

HEC Paris in Qatar

Invoering

Qatar: de toekomst aansturen

Qatar is een van de snelst groeiende economieën ter wereld en is daarmee een zeer aantrekkelijke zakelijke bestemming.

De economische groei van Qatar is voornamelijk gebaseerd op de aardolie- en aardgasindustrie. Volgens de Qatar National Vision 2030 is het economisch beleid echter gericht op de ontwikkeling van niet-energiesectoren. Het doel is om de huidige koolstofgebaseerde economie om te vormen tot een geavanceerde, concurrerende en kennisgebaseerde economie.

HEC Paris in Qatar

HEC Paris trad in juni 2010 toe tot de Qatar Foundation en bracht daarmee Executive Education-programma's en onderzoeksactiviteiten van wereldklasse naar Doha en de regio. Het is de eerste Europese Partner in Education City.

In deze context biedt HEC Paris een compleet portfolio van managementprogramma's, waaronder Qatar's eerste internationale Executive MBA (wereldwijd nummer 1 door de Financial Times in 2019), een Specialized Master's degree in Strategic Business Unit Management , evenals non-degree management programma's voor executives, in de vorm van Executive Short Programs. HEC Paris is al 8 jaar een van 's werelds beste aanbieders van Executive Education-programma's en biedt ook op maat gemaakte programma's voor individuele bedrijven.

De programma's en onderzoeksactiviteiten van HEC Paris in Qatar bouwen aan het concurrentievermogen van bedrijven binnen de wereldeconomie en zijn volledig afgestemd op Qatar National Vision 2030 om de transformatie van Qatar naar een geavanceerde, concurrerende en kennisgebaseerde economie te ondersteunen.

Onze academische kennis delen

HEC Paris exploiteert al een aantal jaren een Research Office in Qatar. Het bevordert de bijdrage van HEC Paris aan de kenniseconomie in Qatar en verrijkt onze programma's voor leiderschapsontwikkeling. Het Research Office creëert state-of-the-art inzichten en oplossingen op het gebied van leiderschap, management en volwasseneneducatie. We organiseren thought leadership-evenementen en publiceren boeken, artikelen, lokale casestudy's en andere multimedia-inhoud om onze cursisten te helpen bij hun leertraject. We doen zowel rigoureus als toegepast onderzoek in Qatar met onze lokale experts en organisaties. We werken ook samen met onze faculteits- en onderzoekspartners van over de hele wereld om samen te werken aan antwoorden op de uitdagingen van vandaag en morgen. Daarbij zorgen we ervoor dat ons onderzoek te allen tijde is afgestemd op de behoeften en eisen van de Qatar National Vision, de Global Compact Principles of Responsible Management Education (PRME) van de Verenigde Naties en de Sustainable Development Goals (SDG's). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Prof. Wolfgang Amann via [email protected].

Faciliteiten

State-of-the-art pand in de bekroonde 52 verdiepingen tellende Tornado Tower in West Bay - het zakelijke hart van Doha.

De faciliteiten bieden een comfortabele en gemakkelijk bereikbare locatie voor HEC Paris-programma's en bieden een spectaculair uitzicht over de stad.

Vennootschap

De pater Emir, Qatar Foundation, opgericht in 1995 bij decreet van Zijne Hoogheid Sheikh Hamad Bin Khalifa Al Thani, is een particuliere organisatie zonder winstoogmerk.

De missie van Qatar Foundation is om de toekomstige leiders van Qatar te koesteren. Door het goede voorbeeld te geven en door haar ervaring te delen, draagt de Stichting ook nationaal, regionaal en internationaal bij aan menselijke ontwikkeling. In al haar activiteiten bevordert de Stichting een cultuur van uitmuntendheid in Qatar en bevordert zij haar rol bij het ondersteunen van een innovatieve en open samenleving die streeft naar het ontwikkelen van duurzame menselijke capaciteit, sociale en economische welvaart voor een kenniseconomie.

Programma Toelatingseisen

Toon uw toewijding en bereidheid om te slagen op de business school door het GMAT-examen af te leggen - het meest gebruikte examen voor toelating dat uw kritisch denk- en redeneervermogen meet.

Download de GMAT-miniquiz om een voorproefje te krijgen van de vragen die u in het examen zult tegenkomen.

Locaties

  • Doha

    Tornado Tower, 16th Floor P.O Box 5825 , , Doha

    Vragen