Keystone logo
University of Borås Masterprogramma in mode en textielontwerp
University of Borås

Masterprogramma in mode en textielontwerp

0 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Op de campus

* per jaar. Geen collegegeld-EU / EER-burgers

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

Wil je jezelf leren in mode en textielontwerp? Bent u op zoek naar een opleiding die een experimentele en verkennende aanpak stimuleert? Dan is het masterprogramma Fashion and Textile Design misschien de opleiding voor jou. In de schoollaboratoria krijg je de mogelijkheid om veel van je ontwerpideeën te testen. De Zweedse School voor Textiel maakt deel uit van de University of Borås en alle programma's in textiel zijn hier te vinden, www. HB .se / nl / The-Swedish-School-of-Textiles /

Het Masters-programma in textiel- en modeontwerp heeft twee specialisaties: textielontwerp en modeontwerp.

uitrusting
De Zweedse School voor Textiel maakt deel uit van de University of Borås en alle programma's binnen textiel zijn hier te vinden. De laboratoria van de Zweedse school voor textiel zijn goed uitgerust en bemand door hoog opgeleide mensen met uitgebreide ervaring in de textielproductie. De studenten werken zelfstandig en in groepen om te trainen en zich voor te bereiden op een leven in een beroep als ontwerper. Tijdens het eerste semester van het programma zullen inleidende cursussen worden gegeven over het omgaan met de apparatuur.

Als ontwerpstudent hebt u toegang tot onze 5 verschillende en zeer goed uitgeruste.

https: // www. HB .se / Textilhogskolan / Om-Textilhogskolan / Miljoer-och-resurser /

Programmastructuur
Studenten solliciteren op dit programma door een individueel project in te dienen en vervolgens werken ze aan de ontwikkeling van hetzelfde project gedurende het hele programma. Het onderwijs legt grote nadruk op artistiek werk, en docenten en supervisors en technici moedigen experimenteel en onderzoekswerk aan dat de grenzen van het textielveld en / of het modeveld overschrijdt.

De eerste helft van het laatste jaar is gewijd aan een diplomaproject en daarna zijn er drie keuzes voor de rest van het schooljaar: verder ontwikkelen van het diplomaproject, een voorbereidende onderzoekscursus volgen of stage lopen.

Het hele programma is gebaseerd op onderzoek en de studenten krijgen inzicht in het huidige onderzoek in het veld. Een groot deel van de lezingen en workshops in het programma worden gepresenteerd door onderzoekers en doctoraatsstudenten verbonden aan de Zweedse School voor Textiel. De studenten leren ook om zich te verhouden tot huidig ​​onderzoek en wat het veld kan ontwikkelen in hun projecten en analyses.

Toelatingseisen
Speciale geschiktheid voor het programma vereist een undergraduate-diploma in ontwerp bestaande uit 180 studiepunten of het equivalent en het vermogen om experimenteel onderzoek en kritische reflectie uit te voeren. Bovendien is kennis van Engels equivalent met Engels 6 vereist.

Een aanvraag voor het masterprogramma moet, naast geverifieerde verplichte verdiensten, een applicatieproject en een applicatieportfolio bevatten. In de portfolio moeten de vaardigheden en bekwaamheden van de aanvrager op het gebied van ontwerp duidelijk zijn en de toepassingsprojecten moeten een beschrijving bevatten van waarop de aanvrager zich tijdens de masteropleiding wil concentreren in het kader van de programma-cursussen van het programma.

Lees hier meer over hoe u verder moet gaan met de toepassingsportfolio: www. HB .se / masterdesign / toepassen

Beoordeling van geschiktheid en selectie is gebaseerd op de prestaties van artistieke vaardigheden en is gebaseerd op de werkvoorbeelden in de portfolio, applicatieprojecten en ten slotte een persoonlijk interview. Een definitieve beoordeling van de geschiktheid en een rangorde van aanvragers vindt plaats vóór acceptatie.

The School of Textiles is onderdeel van de University of Borås en alle programma's binnen textiel zijn hier te vinden. De laboratoria aan de Zweedse school voor textiel zijn goed uitgerust en bemand door hoog opgeleide mensen met uitgebreide ervaring in de textielproductie. Hier werken de studenten zo zelfstandig mogelijk en tijdens het eerste semester van het programma worden er optionele inleidende cursussen gegeven over hoe met de apparatuur om te gaan.

Programmastructuur
Studenten solliciteren op dit programma door een individueel project in te dienen en vervolgens werken ze aan de ontwikkeling van hetzelfde project gedurende het hele programma. Het onderwijs legt grote nadruk op artistiek werk, en docenten en supervisors en technici moedigen experimenteel en onderzoekswerk aan dat de grenzen van het textielveld overschrijdt.

De eerste helft van het laatste jaar is gewijd aan een afstudeerproject, en daarna zijn er drie keuzes voor de rest van het schooljaar: verder ontwikkelen van het afstudeerproject, een voorbereidende onderzoekscursus volgen of stage lopen.

Het hele programma is gebaseerd op onderzoek en de studenten krijgen inzicht in het huidige onderzoek in het veld. Verschillende van de lezingen en workshops die deel uitmaken van het programma worden gehouden door onderzoekers en doctoraatsstudenten verbonden aan de Zweedse school voor textiel. Door hun projecten en analyses leren de studenten zich te verhouden tot huidig ​​onderzoek en wat het veld kan ontwikkelen.

Carrièremogelijkheden
Na hun afstuderen gaan veel van de studenten door naar een baan bij grote of kleine modebedrijven in Zweden of het buitenland, terwijl anderen hun eigen freelance-bedrijf opzetten of blijven studeren voor een doctoraat.

Sinds de Borås-regio de textielregio van Zweden is, zijn er goede mogelijkheden voor samenwerkingen en stages bij bedrijven in de buurt, maar veel studenten zoeken stage bij bedrijven en modehuizen in heel Europa.

Toelatingseisen
Speciale geschiktheid voor het programma vereist een undergraduate-diploma in ontwerp bestaande uit 180 studiepunten of het equivalent en het vermogen om experimenteel onderzoek en kritische reflectie uit te voeren. Bovendien is kennis van Engels equivalent met Engels 6 vereist.

Een aanvraag voor het masterprogramma moet, naast geverifieerde verdiensten, een applicatieproject en een applicatieportfolio bevatten. In de portfolio moeten de vaardigheden en bekwaamheden van de aanvrager op het gebied van ontwerp duidelijk zijn en de toepassingsprojecten moeten een beschrijving bevatten van waarop de aanvrager zich tijdens de masteropleiding wil concentreren in het kader van de projectcursussen van het programma.

Lees hier meer over hoe u verder moet gaan met de toepassingsportfolio: www. HB .se / masterdesign / toepassen

Beoordeling van geschiktheid en selectie vindt plaats op artistieke gronden en is gebaseerd op de werkvoorbeelden in de portfolio, applicatieprojecten en interviews. De eerste stap is een beoordeling van de portfolio met betrekking tot getoonde artistieke creatieve vaardigheden, vaardigheid als het gaat om experimenteel werk, technische vaardigheden en reflectievermogen. In de volgende stap worden enkele kandidaten geïnterviewd. Daarna worden een definitieve beoordeling van de geschiktheid en een rangorde van aanvragers uitgevoerd vóór acceptatie.

Master diploma

 • Master of Fine Arts (120 credits) in mode en textielontwerp - modeontwerp
 • Master of Fine Arts (120 credits) in mode en textielontwerp - textielontwerp

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen

 • Masteropleiding Ontwerp voor Duurzame Mode Technologie
  • Barcelona, Spanje
 • Textielontwerp - Duurzaamheid productonderzoek
  • Como, Italië
 • Internationale Master of Science in textieltechnologie
  • Ghent, België
  • Alcoi, Spanje
  • + 2 meer