Keystone logo
Harding University

Harding University

Harding University

Invoering

ONZE MISSIE

Wij zijn een gemeenschap die onze studenten wil ondersteunen en uitdagen om hun volledige potentieel te realiseren. Onze missie is om kwalitatief hoogstaand onderwijs te bieden dat zal leiden tot een begrip en een levensfilosofie die in overeenstemming is met christelijke idealen.

Geschiedenis

Harding begon als een senior college in 1924, toen twee junior colleges, Arkansas Christian College en Harper College, hun faciliteiten en activa samenvoegden, de nieuwe naam Harding College aannamen en zich op de campus van Arkansas Christian in Morrilton, Ark. Opgericht in 1915 in Harper, Kan., en Arkansas Christian was gecharterd in 1919.

Na voltooiing van een studie die in mei 1978 was begonnen, keurde de raad van bestuur de aanbevolen wijziging van Harding naar de universiteitsstatus van de studie goed, en op 27 augustus 1979 werd de naam van de instelling officieel Harding University .

Het college is genoemd ter nagedachtenis aan James A. Harding, mede-oprichter en eerste president van Nashville Bible School (nu David Lipscomb University) in Nashville, Tennessee. Een predikant, leraar en christelijke opvoeder, James A. Harding, inspireerde zijn medewerkers en associeert met een enthousiasme voor christelijk onderwijs dat een belangrijke traditie blijft aan de Harding University .

Met de fusie werd JN Armstrong, die vijf jaar president van Harper was geweest, president van Harding College, en AS Croom, president van Arkansas Christian voor twee jaar, werd vice-president voor zakelijke aangelegenheden. In 1934 werd Harding verplaatst naar de huidige locatie in Searcy, Ark., Op de campus van een voormalig vrouweninstituut, Galloway College.

Een van Hardings eerste afgestudeerden, George S. Benson, keerde in 1936 terug van het zendingswerk in China om het presidentschap van zijn alma mater op zich te nemen. De krachtige opvoeder leidde het college snel uit diepe schuldenlast en lanceerde het op een reis naar financiële stabiliteit, nationale erkenning en academische accreditatie. Toen dr. Benson in 1965 met pensioen ging, was zijn 29 jaar onvermoeibare dienst meer dan duidelijk in een campus van miljoenen dollars, regionale accreditatie, een sterke faculteit en een voortdurend groeiend aantal studenten. Dr. Benson stierf in december 1991 en is begraven in Searcy.

Dr. Clifton L. Ganus Jr., afgestudeerd in 1943, was president van 1965 tot 1987. Dr. Ganus, voormalig voorzitter van de afdeling geschiedenis en vice-president van het College, hield de drang naar uitmuntendheid van zijn voorganger levend door een plan voor campusverbetering te leiden. en uitbreiding. Tijdens zijn ambtsperiode nam het aantal inschrijvingen toe van 1.472 in de herfst van 1965 tot 2.767 in de herfst van 1986. Er werden zeven grote academische gebouwen, vier grote woonzalen en verschillende appartementen voor getrouwde studenten gebouwd. Een toevoeging van $ 1 miljoen aan het Science Building werd voltooid in 1984. Ook werden zes academische gebouwen gerenoveerd en / of vergroot. Het verpleegprogramma, het sociaal werkprogramma, het Mission Prepare-programma, de School of Biblical Studies (met programma's in Searcy en in Nassau, de Bahama's) en het programma van de Harding University in Florence (Italië) werden tijdens zijn administratie ontwikkeld. In Memphis, Tennessee, kende de Graduate School of Religion een aanzienlijke groei, ontving een accreditatie van de Southern Association en voegde de graad Doctor of Ministry toe aan haar programma. Bij zijn pensionering werd Dr. Ganus de eerste kanselier van Harding, en ter ere van hem noemde de raad van bestuur het complex voor lichamelijke opvoeding het Clifton L. Ganus Jr. Athletic Center.

Dr. David B. Burks werd in mei 1987 de vierde president van Harding. Hij studeerde in 1965 af en is sinds 1967 lid van de faculteit en was daarvoor decaan van de School of Business. Als professor in het bedrijfsleven en directeur van het American Studies-programma ontving Dr. Burks de Distinguished Teacher Award in 1974 en 1986. Als CPA, gepensioneerd, Texaans en consultant, heeft hij The Christian Alternative for Business and Strategic Management Simulation geschreven. Hij zette de cursus Christelijke Bedrijfsethiek in, een vereiste voor alle majors in het bedrijfsleven. Hij behaalde een doctoraat in de administratie van hoger onderwijs aan de Florida State University. Onder zijn leiding heeft de universiteit een recordgroei doorgemaakt in het aantal inschrijvingen en schenkingen, en wat nog belangrijker is, hij blijft grote nadruk leggen op christelijke dienstbaarheid.

Dr. Burks nam afscheid van het presidentschap in mei 2013. Na zijn pensionering werd hij de kanselier van Harding, en Dr. Ganus werd de eerste kanselier-emeritus. Dr. Burks heeft nog steeds een kantoor op de campus en is actief in de Harding-gemeenschap. Na 73 jaar werkzaam te zijn geweest in het personeel van de Harding University , stierf kanselier emeritus Clifton Loyd Ganus jr. Op 9 september 2019 op 97-jarige leeftijd.

Dr. Bruce D. McLarty werd officieel de vijfde president van Harding op 1 juni 2013. Voordat hij president werd, was Dr. McLarty acht jaar lang vice-president van de universiteit voor spiritueel leven. Voordat hij bij Harding ging werken, was hij van 1991-2005 predikant op de College Church of Christ in Searcy. Voordat hij naar Searcy kwam, predikte hij in Cookeville, Tenn .; Memphis, Tenn .; Marks, Miss .; en Williford, Ark. Hij en zijn vrouw, Ann, brachten ook tijd door in Meru, Kenia, als zendelingen.

Dr. McLarty studeerde in 1978 af met een BA in bijbel aan het toenmalige Harding College. In 1982 ontving hij zijn M.Th. van Harding School of Theology. Hij ontving zijn D.Min. uit Ashland (Ohio) Theological Seminary in 2010. Dr. McLarty ontving de Outstanding Alumnus Award van het College of Bible and Ministry in Harding in 1999. Hij heeft artikelen geschreven voor 21st Century Christian Magazine, Upreach Magazine, Image Magazine, The Gospel Advocate, en Harding's Church and Family Magazine. Naast het schrijven van artikelen schreef hij ook een boek, Journey of Faith: Walking With Jesus Through the Gospel of John, dat in 1997 werd gepubliceerd.

Tijdens zijn inaugurele rede op 20 september 2013, bedacht Dr. McLarty de uitdrukking "A Community of Mission" als een definitie voor wat Harding was, is en wil worden. Hij hoopt door te gaan met het samenbrengen van de studenten, docenten en staf als een gemeenschap, terwijl iedereen werkt om God en elkaar dagelijks te dienen.

Locaties

  • Searcy

    East Market Avenue,915, 72149, Searcy

    Vragen