Keystone logo
Hanze University of Applied Sciences - Groningen, the Netherlands Master of Arts in de schilderkunst
Hanze University of Applied Sciences - Groningen, the Netherlands

Master of Arts in de schilderkunst

0 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Op de campus

* EU / EER 2.006 € / jaar, NIET-EU 7500 € / jaar

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

Schone Kunsten - Schilderij: www.hanzegroningen.eu/mp

Wil je groeien als een kunstenaar van de beeldende kunst? Wilt u uw vaardigheden uit te breiden en uit te breiden uw kennis en inzicht in de schilderkunst? Wilt u weten hoe om te groeien als een kunstenaar van een kunst die over de hele wereld heeft opnieuw uitgevonden? Vandaag de dag is het belangrijk voor kunstenaars om experimenten uit te voeren, om te begrijpen hoe de perceptie psychologie, cognitie en verbeelding werk. Om te leren hoe ideeën om te zetten in beelden en om uw boodschap over te brengen aan het publiek te krijgen. Oder hier onze folder.

Dat is de reden waarom je een hoop tijd tijdens dit programma zal besteden aan standpunten van verleden, heden en toekomst en over de betrekkingen tussen perceptie en cognitie, beeld en taal, stabiele en instabiele media, oude en nieuwe technologie, kunst en wetenschap. U leert ook over lokale en globale vormen van de maatschappij. Samen met de andere studenten zul je gebrachte en onontgonnen gebieden te verkennen, het delen van standpunten en ideeën en het leren van elkaar.

U bevindt zich in het gezelschap van studenten die afkomstig zijn uit verschillende landen en culturen en met verschillende achtergronden. Wat je allemaal delen een fascinatie voor het schilderen. U wilt uw artistieke werk naar een hoger niveau te brengen. Samen zult u een kritische kijk op de wereld en uw invloed als kunstenaar te ontwikkelen. Dit zal u helpen om uw artistieke visie evenals uw inzicht in de impact van uw werk op de samenleving te bevorderen. Je zal groeien als individu schilder evenals een artistieke professional in een maatschappij die snel verandert.

Structuur

MFA Schilderkunst heeft een twee-jarig curriculum. Het eerste jaar dat u zal zich richten op het verkennen van uw mogelijkheden in uw vakgebied. Je voert je eigen onderzoek en studiowerk in onze Hybrid Arts Lab. Wij zullen u uitdagen om te ontdekken hoe je kunt innoveren en vernieuwen van uw eigen werk, je aanmoedigen om grenzen te overschrijden en verder kijken dan de grenzen die u gewend bent. Dit is ook een jaar van bezinning: je leert om je eigen werk en dat van de andere studenten in een ander licht te zien. Het is belangrijk om de relaties tussen schilderkunst en andere media te begrijpen en om te leren hoe je innovaties kunt gebruiken om uw eigen artistieke praktijk te verbeteren. Het is ook mogelijk om meer over de internationale kunstwereld uit te vinden, het creëren van nieuwe concepten en ontdek de mogelijkheden van artistiek onderzoek.

Tijdens je eerste jaar zul je je kennis van en inzicht uit te breiden naar de manier waarop disciplines gerelateerd zijn tijdens je Research & Media Theory klassen. U zult groep sessies bij te wonen met je medestudenten, deskundigen en het publiek, presenteren en bespreken van de resultaten van experimenten, workshops, onderzoeksprojecten en je won vooruitgang. Er is ook tijd voor individuele of collectieve bezoeken aan relevante instellingen, festivals en onderzoekscentra.

Na het 1e jaar

Aan het begin van je tweede jaar krijg je een idee van wat je echt wilt bereiken tijdens deze meester te hebben. U hebt uw individuele onderzoek plan, dat je uit zal uitvoeren in het tweede jaar, wat leidt tot uw masterproef samengesteld.

Het tweede jaar is gericht op je afstudeeronderzoek. U zult nog steeds naar klassen, maar niet zo vaak als in je eerste jaar. Aangemoedigd door je begeleiders u uw eigen onderzoek uit te voeren en schrijf je scriptie. Er zullen tal van mogelijkheden om uw werk met anderen te delen en nadenken over wat je wilt doen. Tijdens een reeks openbare dialogen zult u uw werk met een publiek van gastdocenten en anderen te bespreken met het oog op het uiteindelijke resultaat te verbeteren.

Additonional onderwerpen en projecten

In aanvulling op de reguliere sessies en lessen krijgt u de gelegenheid om een ​​serie lezingen aan de Rijksuniversiteit Groningen over de geschiedenis, kunst, psychologie van de kunst en filosofie te wonen. Je zal ook deelnemen aan een gezamenlijk onderzoek cursus Research & Development / New Media Art Practices met masterstudenten van de Rijksuniversiteit Groningen. U kunt ook het uitvoeren van projecten van het Centrum voor Toegepast Onderzoek en andere Hanze partners. Tijdens je tweede jaar kunt u een aanvraag voor prestigieuze onderscheidingen voor excellente studenten van de beeldende kunst, zoals het George Verberg Scholarship.

internationale mogelijkheden

Deze master heeft een internationale focus: een groot aantal van onze studenten komt uit het buitenland. Hun inbreng is van grote waarde voor alle studenten. Bovendien, tijdens je tweede jaar kunt u een bezoek internationale tentoonstellingen, biënnales en triennals en deelnemen aan een intensieve studiereis naar New York.

Na het afstuderen

Als een meester voor Schone Kunsten kunt u doorgaan met het opzetten van je eigen artistieke praktijk, individueel of als lid van een artistieke collectief.

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen

  • Meester in heilige kunst
    • Metropolitan City of Florence, Italië
  • Master of Arts in Fine Arts with 3 different specializations (Painting, Printmaking, Sculpture)
    • Rome, Italië
  • BSc + MSc in schilderen
    • Pécs, Hongarije