Keystone logo
Hochschule Bonn-Rhein-Sieg

Hochschule Bonn-Rhein-Sieg

Hochschule Bonn-Rhein-Sieg

Invoering

De Hochschule Bonn-Rhein-Sieg (H-BRS) is opgericht in 1995. Het is een dynamische en onderzoeksgedreven universiteit met ongeveer 9.000 studenten, ongeveer 150 professoren en ongeveer 400 onderzoeksmedewerkers. Ze worden ondersteund door 300 hooggekwalificeerde docenten uit de academische wereld, het bedrijfsleven en de industrie. Bij de Administratie, de Bibliotheek en het Talencentrum werken nog eens 280 medewerkers. De universiteitscampus bevindt zich in Hennef, Rheinbach en Sankt Augustin. In Bonn runt de universiteit samen met de Universiteit van Bonn, de Technische Universiteit Aken (RWTH) en het Fraunhofer Gesellschaft het Bonn-Aachen International Centre for Information Technology (b-it). In het Universitair Ontwikkelingsplan staan de strategische doelen die onze universiteit in 2025 wil bereiken en de concrete maatregelen om deze doelen te bereiken - met als belangrijkste drijfveer duurzaamheid.

Studeren aan Hochschule Bonn-Rhein-Sieg (H-BRS)

Bij de H-BRS kun je op dit moment kiezen uit 38 studieprogramma's op basis van de laatste onderzoeksresultaten. De professoren van de universiteit hebben professionele ervaring in zowel het bedrijfsleven als de academische wereld. Onze uitstekende infrastructuur en onze goed uitgeruste laboratoria zijn net zo belangrijk in ons aanbod als onze talrijke pc-werkplekken, ons universiteitsbrede W-LAN, onze moderne universiteits- en districtsbibliotheek en ons actieve campusleven.

Van de universiteit de wereld in

Met het oog op de veranderende eisen van de arbeidsmarkt ondersteunt de H-BRS studieperiodes in het buitenland duurzaam. Summer Schools zijn al geschikt voor studenten tijdens hun eerste semesters; ze worden voornamelijk gesubsidieerd door de Stichting Fondsenwerving van de Universiteit. Het is verplicht om ten minste één vreemde taal te leren. Het Talencentrum, een integraal onderdeel van de universiteit, biedt ongeveer 15 talen aan. H-BRS werkt samen met meer dan 80 buitenlandse universiteiten in ongeveer 30 landen. In 2020 bedroeg het aandeel internationale studenten dat zich inschreef bij de H-BRS ongeveer 16 %.

Beurzen en financiering

Deadline voor aanmelding
DeutschlandstipendiumMay 31, 2023

Locaties

 • Sankt Augustin

  Hochschule Bonn-Rhein-Sieg Sankt Augustin Campus

  • Rheinbach

   Hochschule Bonn-Rhein-Sieg Rheinbach campus von-Liebig-Strasse 20 , 53359, Rheinbach

   • Hennef

    Hochschule Bonn-Rhein-Sieg Hennef campus Zum Steimelsberg 7 53773 Hennef, 53773, Hennef

    Vragen