Keystone logo
Grenoble Ecole de Management MSc Energie Bedrijf & Klimaatstrategie
Grenoble Ecole de Management

MSc Energie Bedrijf & Klimaatstrategie

Grenoble, Frankrijk

1 Years

Engels

Full time

30 Jul 2024

Aug 2024

EUR 16.750 / per course *

Op de campus

* voor shorttrack volledig programma per jaar: €12.950

Invoering

Het MSc Energy Business and Climate Strategy programma bij GEM rust studenten uit met de vaardigheden en competenties die bedrijven en organisaties in de publieke sector nodig hebben om de uitdagingen van duurzame energie en klimaatverandering aan te gaan en hun net-nul ambities waar te maken.

Niveau: Masterdiploma. Diploma gericht op Bac +5 dat het masterdiploma verleent: "Hogere studies diploma in strategisch management van internationale activiteiten". RNCP 37252.

Transitie in het energiesysteem, van de aanbodzijde naar de vraagzijde en het beheer ervan

Klimaatverandering en energie vormen in de 21e eeuw formidabele uitdagingen op mondiaal, regionaal en lokaal niveau. Twee derde van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen is te wijten aan energie. Om te zorgen voor emissievrije, betaalbare en veilige energie voor iedereen is een sterk engagement tot verandering nodig van regeringen, bedrijven en het maatschappelijk middenveld. Het MSc Energy Business & Climate Strategy (MEBCS) programma bij GEM richt zich op de dringende kwesties van duurzame ontwikkeling, energie en de natuurlijke omgeving, en bereidt studenten voor om de transitie in het energiesysteem te stimuleren, van de aanbodzijde tot de vraagzijde en het bestuur ervan.

Programma hoogtepunten

 • Begrijpen van klimaatverandering (in plaats van duurzaamheid in het algemeen), de urgentie ervan, het (internationale) beleidslandschap en de nalevingsbehoeften, financiële en concurrentieoverwegingen, reputatie en verwachtingen van belanghebbenden
 • Het beheer van energietechnologie begrijpen, zowel aan de vraag- als aan de aanbodzijde, om te voldoen aan de energiebehoeften in een wereld met klimaatbeperkingen.
 • Geavanceerde kwalitatieve en kwantitatieve hulpmiddelen en methoden gebruiken om de koolstofvrije overgang van bedrijven te begeleiden op basis van beste praktijken van toonaangevende bedrijven in de EU
 • Cursussen worden gegeven door GEM professoren die gerenommeerde experts in het vakgebied zijn. MEBCS bouwt voort op GEM's traditie van academische uitmuntendheid. Deze professoren hebben bijgedragen aan onderzoek dat is gepubliceerd in relevante tijdschriften, hebben bedrijven en beleidsmakers geadviseerd en hebben CO2-calculators ontwikkeld, naast andere prestaties.
 • De cursus biedt een directe verbinding met het materiaal van de Energy for Society Chair en professionele netwerken, waaronder grote multinationals als Air Liquide, Engie en Schneider Electric.

Verworven vaardigheden

Het MEBCS-programma is gericht op Management van Technologische Innovatie (MTI) en biedt studenten een reeks harde vaardigheden en direct toepasbare tools, waaronder:

 • Koolstofboekhouding en -rapportage volgens het Greenhouse Gas Protocol
 • Analyse en beheer van klimaatrisico's volgens internationaal erkende normen (bijv. TCFD)
 • Financiële analyse voor projectkasstromen en investeringsrendement
 • Datagestuurd energiebeheer en besluitvorming: Analytics, visualisatie, beschrijvende statistiek en big data
 • Duurzame bedrijfsmodelinnovatie
 • Net-nul trajecten voor diepgaande ontkoling

toelatingen

leerplan

Programma resultaat

Programma collegegeld

Over de school

Vragen