Keystone logo
Grenoble IAE

Grenoble IAE

Grenoble IAE

Invoering

Als de Graduate School of Management aan de Université Grenoble Alpes (UGA), is het de missie van Grenoble IAE om zowel gespecialiseerde managers als managers met dubbele competentie op te leiden en te ontwikkelen. Om zijn missie te vervullen, put Grenoble IAE uit praktijkgerichte expertise en managementonderzoekers van wereldklasse.

Grenoble IAE ontwikkelt talent:

 • Op undergraduate (3e jaar) en graduate (M1 & M2) niveau;
 • In voltijdopleidingen, in werk+studieprogramma's en in executive education-programma's;
 • In marketing, management, financiën, informatiesysteembeheer, innovatiebeheer en technologie.

Innovatie en vooruitgang in managementpraktijken vormen de kern van de visie van Grenoble IAE

Grenoble IAE's aanpak is gebaseerd op continu toegepast onderzoek, gekoppeld aan een niet aflatende wens om te netwerken met de zakenwereld. De overvloedige energie van zijn onderzoekers in managementwetenschappen, de sterke partnerschappen die het onderhoudt met technische scholen, de praktische initiatieven die het sponsort ter ondersteuning van ondernemerschap en (laten we niet vergeten) de hooggekwalificeerde afgestudeerden die het jaar na jaar aflevert - al deze factoren dragen bij tot verbeterde innovatie voor alle spelers in het ecosysteem. Of het nu vanuit een financieel perspectief is, of vanuit het oogpunt van economie, maatschappelijk welzijn en innovatie, Grenoble IAE heeft al een aanzienlijke invloed gehad op zijn ecosysteem door internationale erkenning te verspreiden. In het hart van een wereldberoemd ecosysteem, is de visie van IAE om een leider te zijn in innovatie en een vaandeldrager van vooruitgang in managementpraktijken.

60 jaar succes

Grenoble IAE is gevestigd op het kruispunt van wetenschappelijk onderzoek en bedrijfsinnovatie en bekleedt een unieke positie binnen het netwerk van business schools in Frankrijk. Vanuit deze bevoorrechte positie heeft de school haar reputatie opgebouwd op haar opleidingen, waaronder de Master in Management of Strategic Purchasing (DESMA), de Master of Quantitative Marketing (le Quanti) en de Master in Finance, Accounting en Auditing (CCA ).

128370_caisse_savon_alternantsdeGrenobleIAECPIERREJAYET151.jpg

Statistieken

Waarom kiezen voor Grenoble IAE ?

Kies ervoor om te studeren bij Grenoble IAE en je profiteert van alle kenmerken van een school voor kwaliteitsmanagement, waaronder comfortabele faciliteiten, persoonlijke ondersteuning en professioneel netwerken. Tegelijkertijd heb je toegang tot de vele diensten van een grote openbare universiteit op een uitzonderlijke campus. U krijgt het beste van beide werelden!

Een praktische pedagogische aanpak in lijn met het bedrijfsleven

Grenoble IAE stemt haar programma's af op de behoeften van bedrijven, waarbij speciale nadruk wordt gelegd op toegepast leren. Dankzij zijn zakelijke connecties, zijn grote pool van aangesloten professoren en zijn alumninetwerk onderhoudt Grenoble IAE voortdurende relaties met toonaangevende bedrijven via onderzoeksgroepen, verbetercommissies, leerstoelen van universiteiten en bedrijven, brancheworkshops (bijvoorbeeld over onderhandelen, ondernemerschap, of inkoop), stageforums en conferenties: er is het hele jaar door stimulerende activiteit bij Grenoble IAE !

Een gepersonaliseerde benadering van de studie

Aangezien inzetbaarheid centraal staat in de missie, biedt Grenoble IAE gepersonaliseerde professionele ondersteuning. Het adviseren en oriënteren van studenten om het potentieel van een student te maximaliseren, is een van de belangrijkste bezigheden van het pedagogisch team van de school. Dankzij de multidisciplinaire aanpak en de connectie met de professionele wereld, combineert Grenoble IAE een scala aan competenties, waardoor ondernemerschap en innovatie worden aangemoedigd.

Een sterke internationale focus

Grenoble IAE heeft een lange traditie van samenwerking met business schools over de hele wereld; met name in Brazilië, China, Indonesië en Rusland. Elk jaar schrijven meer dan 500 studenten uit 70 verschillende landen zich in bij Grenoble IAE . Bovendien kunnen Grenoble IAE studenten profiteren van een van de vele internationale uitwisselingsprogramma's om een semester of een jaar buiten Frankrijk te studeren of stage te lopen. Of kies ervoor om hier in Grenoble meer internationaal gericht te worden door je in te schrijven voor een van de vijf M2-programma's die volledig in het Engels worden aangeboden.

Een gastvrije omgeving en fantastische faciliteiten

Grenoble IAE verwelkomt u met moderne en volledig uitgeruste gebouwen, zowel in Grenoble als in Valence. Het uitzonderlijke studentenleven op de campus, in een beschermde natuurlijke omgeving, stelt studenten in staat om een verscheidenheid aan sporten te beoefenen - en in sommige gevallen zelfs op een niveau van wereldklasse. Er zijn een aantal studentenclubs op Grenoble IAE om het dagelijkse studentenleven te verlevendigen en te verrijken. Deze omvatten AIESEC, Junior Enterprise en clubs die humanitaire projecten promoten.

Het merk IAE - Een belangrijk netwerk!

Grenoble IAE behoort tot het netwerk IAE FRANCE, University Schools of Management. Dit netwerk van 35 scholen omvat meer dan 30 bachelor-, master- en Ph.D. programma's in Management en verenigt 49.500 studenten. IAE France is een belangrijk netwerk van professionals en een teken van kwaliteit.

  Statistieken van alumni

  Campusfuncties

  Bezoek onze campussen virtueel

   Locaties

   • Grenoble

    Grenoble, Frankrijk

   • Valence

    51 rue Barthélémy de Laffemas, 26901, Valence

   Vragen