Keystone logo
The Global Campus of Human Rights

The Global Campus of Human Rights

The Global Campus of Human Rights

Invoering

The Global Campus of Human Rights is een interdisciplinair expertisecentrum dat wordt ondersteund door de EU en gericht is op de voortdurende bevordering van mensenrechten en democratisering door middel van onderwijs, gespecialiseerde training en onderzoekssamenwerking wereldwijd via een netwerk van regionale partners. Het hoofdkantoor is gevestigd in Venetië, Italië en het hoofdkantoor van de regionale partner is gevestigd in Argentinië, Armenië, Bosnië-Herzegovina, Libanon, Zuid-Afrika en Thailand.

Dit grote netwerk, waarvan de totale samenstelling 100 prestigieuze universiteiten omvat, is het grootste universitaire netwerk ter wereld gespecialiseerd in mensenrechten en democratie. Haar partners staan wereldwijd bekend om hun leidende rol in onderwijs, onderzoek en belangenbehartiging op het gebied van mensenrechten en democratisering.

Missie

De missie van de GLOBAL -campus is om zich te ontwikkelen als een strategisch knooppunt voor de bevordering, onderlinge verbinding en coördinatie van belangrijke human resources en expertise op het gebied van mensenrechten in alle regio's van de wereld, in samenwerking met belanghebbenden bij de overheid, inter- bestuurlijk en maatschappelijk middenveld.

Partners

Naast de academische instellingen zijn de belangrijkste partners van de GLOBAL -campus de Europese Unie, de lokale, regionale en nationale autoriteiten die samenwerken met de universiteiten van de GLOBAL -campus in de respectieve landen, evenals internationale en niet-gouvernementele organisaties die actief zijn op het gebied van mensenrechten en democratisering.

Locaties

  • Venice

    Global Campus of Human Rights Headquarters Monastery of San Nicolò Riviera San Nicolò 26, I-30126 , Venice

Vragen