Keystone logo
© © University of Lille
Ghent University - Faculty of Pharmaceutical Sciences

Ghent University - Faculty of Pharmaceutical Sciences

Ghent University - Faculty of Pharmaceutical Sciences

Invoering

De Universiteit Gent is een top 100 universiteit en een van de grootste universiteiten in België. Onze 11 faculteiten bieden meer dan 200 opleidingen aan en doen diepgaand onderzoek binnen een breed scala aan wetenschappelijke domeinen. Gent University Global Campus is ook de eerste Europese universiteit in Songdo, Zuid-Korea.

Waar staat de Universiteit Gent voor?

De Universiteit Gent is een pluralistische universiteit die openstaat voor iedereen, ongeacht ideologische, politieke, culturele of sociale achtergrond. Ons credo is 'Durf Denken'.

De Universiteit Gent werd opgericht in 1817. In 2017 vierde de Universiteit Gent haar 200ste verjaardag.

Als top 100 universiteit met meer dan 49.000 studenten en 15.000 medewerkers zijn we een van de grootste universiteiten in het Nederlandse taalgebied, gevestigd in Vlaanderen, België. Gent University Global Campus is ook de eerste Europese universiteit in Songdo, Zuid-Korea.

Onze 11 faculteiten bieden meer dan 200 opleidingen aan en doen diepgaand onderzoek binnen een breed scala aan wetenschappelijke domeinen. Verschillende van onze onderzoeksgroepen, centra en instituten zijn wereldwijd gerenommeerd, in disciplines zoals biotechnologie, aquacultuur, micro-elektronica, geschiedenis, ...

In 2017 vierde de UGent haar 200ste verjaardag. In de afgelopen 200 jaar heeft onze universiteit onder haar medewerkers en alumni veel vooraanstaande wetenschappers, ministers en zelfs Nobelprijswinnaars gezien.

Statistieken

Internationale feiten en cijfers

Internationale studenten

Elk jaar kiezen steeds meer internationale studenten voor hun studie aan de Universiteit Gent. Ruim 6.800 buitenlandse studenten (14% van de totale studentenpopulatie), inclusief uitwisselingsstudenten, studeerden tijdens academiejaar 2019-2020 aan de Universiteit Gent.

De top 5 van Europese herkomstlanden bestaat uit Nederland, Italië, Spanje, Duitsland en Frankrijk. De niet-EU-landen worden vertegenwoordigd door een sterke contingentie uit Azië: China, India, Turkije en Iran.

Het grootste deel van de buitenlandse studenten ontvangen de faculteiten Ingenieurswetenschappen en Architectuur, Wetenschappen en Bio-ingenieurswetenschappen.

Erasmus Exchange-studenten

Het Erasmus+ Programma is het meest bekende programma voor studenten- en personeelsmobiliteit in Europa en is het belangrijkste financieringsprogramma voor uitwisselingen aan de Universiteit Gent.

Tijdens het academiejaar 2019-2020 brachten ruim 1.850 UGent-studenten een deel van hun studie door in het buitenland (waarvan 1.037 in het kader van Erasmus+). De meest prominente bestemmingen zijn Nederland, Spanje, Frankrijk, Duitsland en Italië.

Jaarlijks verwelkomt de Universiteit Gent ook inkomende uitwisselingsstudenten. In 2019-2020 kiezen ruim 1.450 uitwisselingsstudenten uit 61 landen voor hun studie aan de Universiteit Gent. Toplanden van herkomst zijn Italië, Spanje, Duitsland, Frankrijk en China.

PhD

In 2019-2020 ontving de Universiteit Gent 5.183 doctoraatsstudenten, van wie 46% een niet-Belgische nationaliteit had.

Onze internationale PhD-studenten zijn vooral actief in de exacte wetenschappen: Bio-ingenieurswetenschappen, Ingenieurswetenschappen en Architectuur en Wetenschappen zijn de dominante faculteiten. Ze zijn veelal afkomstig uit China, Nederland, Italië, Iran en India.

Internationale medewerkers

De Universiteit Gent telt zo'n 9.000 medewerkers en in het Universitair Ziekenhuis werken 6.000 medewerkers. Tot 12% van dit aantal heeft een niet-Belgische nationaliteit.

    Locaties

    • Ghent

      Ottergemsesteenweg,460, 9000, Ghent

      Vragen