Keystone logo
Ghent University - Faculty of Bioscience Engineering Internationale Master of Science in duurzaam en innoverend beheer van natuurlijke hulpbronnen
Ghent University - Faculty of Bioscience Engineering

Internationale Master of Science in duurzaam en innoverend beheer van natuurlijke hulpbronnen

Ghent, België

2 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Sep 2024

EUR 6.000 / per year *

Op de campus

* Europese studenten (alle EU-landen + IJsland, Liechtenstein, Noord-Macedonië, Noorwegen, Servië en Turkije): € 6.000 | Niet-Europese studenten: € 12.000 | Voor houders van een Erasmus Mundusbeurs is het collegegeld inbegrepen in de beurs

Invoering

De International Master of Science in Sustainable and Innovative Natural Resource Management (SINReM) leidt studenten op om duurzame oplossingen te ontwikkelen in de gehele waardeketen van grondstoffen. Van het verkennen van hulpbronnen tot duurzame extractieprocessen en de ontwikkeling van duurzamere materialen en recycling, studenten leren nieuwe oplossingen te vinden die werken aan het bereiken van een circulaire economie.

Onze drie partneruniversiteiten brengen een combinatie van expertise samen die de gehele waardeketen van grondstoffen vormt. We onderhouden nauwe banden met industriële partners en leveren hun inzichten voor de ontwikkeling van een nieuw type professional met een missie om meer duurzaamheid in de grondstoffensector te brengen.

Uppsala University levert uitgebreide kennis over de verkenning van zeldzame hulpbronnen. Het richt zich ook op innovatiemanagement en ondernemerschapstraining. TU Bergakademie Freiberg biedt haar vaardigheid in duurzame en milieuvriendelijke extractietechnologieën aan. De Universiteit Gent draagt bij via haar toonaangevende expertise op het gebied van de circulaire economie, milieuwetenschappen en -technologie, het terugwinnen van hulpbronnen uit afval en duurzaamheidsbeoordeling.

Programma resultaat

leerplan

toelatingen

Ranglijsten

Beurzen en financiering

Getuigenissen van studenten

Over de school

Vragen