Keystone logo
Georgetown University - SFS - School of Foreign Service Master of Arts in Euraziatische, Russische en Oost-Europese studies (MAREES)
Georgetown University - SFS - School of Foreign Service

Master of Arts in Euraziatische, Russische en Oost-Europese studies (MAREES)

Washington, Verenigde Staten

2 Years

Engels

Full time

Aug 2024

USD 2.065 / per credit *

Op de campus

* per krediet uur.

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

Het Centrum voor Euraziatische, Russische en Oost-Europese Studies (CERES) aan de Universiteit van Georgetown biedt een van de meest vooraanstaande masterprogramma's van het land aan en organiseert een rijk outreach-programma met evenementen in het gebied van Midden-Europa tot de Stille Oceaan en de Oostzee tot de Middellandse Zee. en Kaspische Zee. Het Centrum, opgericht in 1959 om wetenschappers voor te bereiden die de Sovjet-Unie begrepen en haar geheime systeem konden analyseren, is geëvolueerd in de nasleep van de ondergang van de Sovjet-Unie en omvat tegenwoordig een verscheidenheid aan wetenschappelijke disciplines voor de studie van deze cultureel rijke regio.

Met een actief programma voor gemeenschapsbereik biedt CERES een breed en diep inzicht in Euraziatische, Russische en Oost-Europese aangelegenheden aan het publiek in Georgetown en de hele gemeenschap in Washington. Daarnaast houdt CERES toezicht op Turkse studies aan de Georgetown University en organiseert het verschillende programma's bij het Instituut voor Turkse Studies.

CERES maakt deel uit van de Edmund A. Walsh School of Foreign Service (SFS), opgericht in 1919 om studenten op te leiden en hen voor te bereiden op leiderschapsrollen in internationale aangelegenheden. SFS blijft zich inzetten voor intercultureel begrip en dienstverlening in de mondiale arena, idealen van de oprichter en eerste decaan van SFS, Edmund A. Walsh, SJ. Tegenwoordig biedt SFS acht interdisciplinaire masterprogramma's aan die zijn ontworpen om studenten te leren nadenken over, analyseren en handelen in de eenentwintigste eeuw met verbeeldingskracht, gezond verstand en mededogen.

Leerdoelen

De CERES MA biedt een solide basis in de talen en culturen van de regio en interdisciplinaire diepgang in de sociale wetenschappen. Studenten in het programma zullen het volgende bereiken:

  • kennis van de regio vanuit brede disciplinaire perspectieven en met behulp van een verscheidenheid aan methodieken;
  • het vermogen om een theoretische en praktische kennis van regionale aangelegenheden te integreren;
  • een thematisch gericht curriculum dat expertise ontwikkelt;
  • vaardigheid in ten minste één regionale taal;
  • origineel onderzoek waarbij gebruik wordt gemaakt van de taal waarin de student vaardig is;
  • effectieve mondelinge presentatie en kritische schrijfvaardigheid.

Taalvereisten

Studenten worden bij binnenkomst in het programma getest op lees- en mondelinge vaardigheid in een taal uit de regio en worden in de taallessen op het juiste niveau geplaatst. Voor het afstuderen is de voltooiing van twee cursussen op gevorderd niveau vereist, behalve voor moedertaalsprekers van een taal uit de regio.

Georgetown biedt Perzische, Poolse, Russische, Turkse en Oekraïense taalcursussen aan die voldoen aan de vereisten voor gevorderde taalstudie (zes studiepunten). Andere taalstudiemogelijkheden zijn beschikbaar via het Consortium of Universities of the Washington Metropolitan Area en via zomerintensieve taalstudieprogramma's in de VS of in het buitenland.

Publieke presentatie van onderzoek

Het Capstone Seminar vereist dat de student een openbare presentatie van het onderzoeksproject maakt voor CERES-studenten en docenten. Studenten die een scriptie schrijven, presenteren hun onderzoek tijdens hun laatste semester van hun studie.

Gezamenlijke graden

MAERES (REES MA)/overheidsdoctoraat

CERES en het Ministerie van Overheid beheren een gezamenlijk programma waarin studenten een MA in Euraziatische, Russische en Oost-Europese Studies en een Ph.D. bij de regering. Studenten ervaren aanzienlijke tijd- en kostenbesparingen door bepaalde cursussen en het uitgebreide examen toe te passen op de vereisten van beide programma's en kunnen profiteren van de mogelijkheden die beide programma's bieden, waaronder toegang tot financiële hulp en studentenonderwijs.

MAERES/Law Center JD

Een nieuw joint-degreeprogramma, aangeboden in samenwerking met het Georgetown's Law Center, zal in het academisch jaar 2003-2004 van start gaan. Dit vierjarige joint degree-programma in internationale studies zal leiden tot de Juris Doctor (JD) en MA in Euraziatische, Russische en Oost-Europese Studies. Studenten ervaren aanzienlijke tijd- en kostenbesparingen door bepaalde cursussen toe te passen op de vereisten van beide programma's en kunnen profiteren van de mogelijkheden die beide programma's bieden, waaronder toegang tot financiële hulp.

Versnelde BSFS/MA of BA/MA

Studenten die momenteel zijn ingeschreven als studenten bij SFS of het College, kunnen een aanvraag indienen om de gezamenlijke bachelor-MA-graad te behalen. Potentiële aanvragers moeten hun bachelor-decaan en de Associate Director van CERES ontmoeten om het programma te bespreken.

toelatingen

leerplan

Carrièremogelijkheden

Ontmoet ons onderweg!

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen