Keystone logo
© Credits to Ameena Athab
George Mason University - Bioengineering Department

George Mason University - Bioengineering Department

George Mason University - Bioengineering Department

Invoering

Bio-ingenieurs redden levens. Bioengineering, ook wel biomedische technologie genoemd, past technische hulpmiddelen en benaderingen toe om problemen in de biologie en geneeskunde op te lossen. Het kiezen van een graad in bio-engineering is een toewijding aan een uitdagend en lonend vakgebied dat zich toelegt op het creëren van oplossingen om de gezondheid te verbeteren.

Een schat aan mogelijkheden

De biotechniekstudenten van Mason hebben de mogelijkheid om te zoeken naar levensreddende antwoorden op complexe medische problemen. Zowel onze afgestudeerde als niet-gegradueerde studenten onderzoeken actuele onderzoeksthema's.

Onze studenten werken zij aan zij met toponderzoekers op het gebied van bio-engineering om:

 • Ontwikkel een nieuwe benadering om aneurysma-ruptuur te voorspellen op basis van het berekenen van bloedstroompatronen.
 • Gebruik de nieuwste ultrasone technologie om protheses voor armen, handen en benen te verbeteren.
 • Stel kaarten samen van neuronverbindingen in de hersenen om de hersenfunctie en neurologische aandoeningen te begrijpen.
 • Ontwikkel nieuwe biomaterialen en nanostructuren om weefsels te regenereren en de immuunresponsen van het lichaam te moduleren.

Ons undergraduate-programma culmineert in een senior ontwerpervaring. Een team van senior ingenieursstudenten kreeg landelijke aandacht voor het ontwerpen van een handprothese waarmee een 10-jarige viool kon spelen. Een ander bio-engineeringteam won de eerste plaats voor hun geavanceerde MRI-project bij een bachelor-onderzoekscompetitie van de Biomedical Engineering Society. Onze senior ontwerpcursus wordt nu verder verrijkt dankzij een onlangs gefinancierde NIH-beurs die onze studenten in staat stelt om 6 weken in klinische onderdompeling door te brengen in een plaatselijk ziekenhuis voordat ze hun laatste jaar ingaan. Hun projecten zullen reageren op een klinische uitdaging en worden begeleid door een team van adviseurs, waaronder een klinische mentor, een brancheadviseur en onze faculteit bio-engineering.

Onze afdeling wordt ondersteund door een vooraanstaande groep ervaren individuen uit onze biomedische en gezondheidswetenschappengemeenschap. Deze personen vormen onze Bioengineering Alliance en ondersteunen de missie en activiteiten van de afdeling Bioengineering van de George Mason University. De alliantie is de kritische industrie- en institutionele adviseur voor de activiteiten en programma's van de afdeling, en helpt bij het bepalen en uitvoeren van het strategische onderzoeksplan van de afdeling, inclusief de componenten van onderwijs, onderzoek, commercialisering en fondsenwerving.

Zeer flexibele carrièrekeuzes

Je universiteitservaring op de Bioengineering-afdeling van Mason zal rijk zijn aan academische en onderzoeksmogelijkheden, en je diploma zal talloze carrièremogelijkheden openen.

Studenten die een bachelor of science in bio-engineering behalen, zijn zeer gewild voor posities in de biomedische industrie en voor toelating tot de graduate school of de medische school. Degenen die een MS of een PhD op dit gebied behalen, krijgen topbanen in de industrie, de overheid en de academische wereld.

 • Academisch onderzoek in biomedische technologie
 • Productontwikkeling in de medische apparatuur, biotechnologie en farmaceutische industrie om therapeutica en instrumenten voor klinische toepassingen op de markt te brengen.
 • Ontwerp en besturing van software en instrumenten in de industrie en in ziekenhuizen.
 • Implementatie van en toezicht op de naleving van de regelgeving voor medische producten.
 • Werkzaam in zakelijke, juridische en intellectuele eigendomsfuncties van bedrijven en overheidsinstanties in de gezondheidszorg.

Uitstekende faculteit

De faculteitsleden van Mason zijn internationaal erkende leiders op het gebied van biomedische beeldvorming, computationele biogeneeskunde, biomaterialen, nanogeneeskunde, neurotechnologieën en computationele neurowetenschappen. Door met hen samen te werken en te leren, loopt u voorop op deze gebieden en bent u klaar om uw toekomstige uitdagingen aan te gaan.

Onze faculteitsleden, die diepgaande kennis en ervaring hebben op de vele gebieden van biomedische technologie, begeleiden het succes van studenten bij hun studie en helpen partners bij het bevorderen van hun onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten.

Onze faculteit:

 • Werk met studenten aan hun bekroonde senior capstone-projecten.
 • Bied studenten beurzen aan om in hun gebied te studeren, zowel op het niveau van niet-gegradueerden als afgestudeerden.
 • Werk wereldwijd samen met meer dan 50 verschillende instellingen en bedrijven.
 • Publiceer in de beste tijdschriften op het gebied van biomedische technologie en aanverwante vakgebieden.
 • Ontwikkel nieuwe medische apparaten, waaronder nauwkeurig gecontroleerde robotprotheses voor geamputeerden, nieuwe biomaterialen die gewrichtsweefsels helpen genezen, geavanceerde medicijnafgiftesystemen om kanker en infectieziekten te behandelen, nieuwe weefselbeeldvormingsapparatuur en ultramoderne revalidatiemethoden.
 • Pas modelleer- en beeldanalysemethoden toe om cardiovasculaire interventies te begeleiden en om persoonlijk welzijn en de biomechanica van de bekkenbodem tijdens de zwangerschap te beoordelen.
 • Bestudeer de hersenen en neurologische ziekten door neuronverbindingen in kaart te brengen en hun plasticiteit en rol in het geheugen te begrijpen.

Onze faculteit van wereldklasse bereidt je voor om uit te blinken in je carrière.

Getuigenissen van studenten

Locaties

 • Fairfax

  University Drive,4400, 22030, Fairfax

  Vragen