Keystone logo
Gdańsk University of Technology

Gdańsk University of Technology

Gdańsk University of Technology

Invoering

Gdańsk University of Technology (Poolse naam: Politechnika Gdańska) is een van de oudste universiteiten in Polen en de grootste technische universiteit in Noord-Polen.

Het werd opgericht in 1904 en leidt sindsdien ingenieurs van wereldklasse op in verschillende gebieden van wetenschap en technologie.

Gelegen in Gdańsk - een stad met een duizendjarige traditie en de poort naar de Poolse kustlijn - is het de perfecte plek om te studeren en te genieten van het studentenleven.

De hoogste normen in Europa voor het uitvoeren van onderzoek

In 2017 verleende de Europese Commissie Gdańsk Tech het recht om het prestigieuze HR Excellence in Research-logo te gebruiken. Gdańsk University of Technology werd daarmee erkend als een instelling die enkele van de beste werk- en ontwikkelingsomstandigheden voor onderzoekers in Europa creëert.

Een van de beste universiteiten in Polen

Gdańsk University of Technology is de op een na beste onderzoeksuniversiteit in Polen in de wedstrijd 'Initiative of Excellence - Research University' van het Ministerie van Wetenschap en Hoger Onderwijs. Het is hier waar uitvindingen worden gemaakt die in Polen en over de hele wereld worden gebruikt - communicatie met het gebruik van ogen, ecologische geneeskunde voor osteoporose, biologisch afbreekbare materialen en nog veel meer.

Statistieken

Belangrijkste sterke punten Gdańsk University of Technology

 • Gdańsk University of Technology werd de beste technische onderzoeksuniversiteit in Polen in de competitie van het Ministerie van Wetenschap en Hoger Onderwijs.
 • De universiteit bestaat uit 8 faculteiten met 37 vakgebieden.
 • Het heeft meer dan 1000 academische leraren in dienst en leidt 13 duizend studenten op.
 • Afgestudeerden vinden na hun afstuderen niet alleen gemakkelijk een baan, maar starten en runnen vaak met succes hun eigen bedrijf.*
 • Voor potentiële kandidaten is het belangrijk om te weten dat Gdańsk University of Technology een van de meest populaire universiteiten is onder jongeren.
 • Internationale studenten aan Gdańsk Tech genieten van unieke ondersteuning, zowel tijdens het toelatingsproces als de duur van hun studie, van het Welcome Office** - een entiteit die zich toelegt op het internationaal promoten van de universiteit, het werven van kandidaten uit het buitenland en het ondersteunen van nieuwkomers.

*Volgens een landelijke enquête staan de inkomsten van Gdańsk University of Technology afgestudeerden op de vierde plaats onder afgestudeerden in het land.

** Welcome Office maakt deel uit van het International Relations Office van Gdańsk University of Technology en is opgericht om informatie en advies te geven aan internationale kandidaten en studenten. Ondersteunend, meertalig personeel kan vragen beantwoorden over aanvragen, de universiteit, legalisatie van verblijf in Polen, huisvesting en helpen bij het oplossen van eventuele problemen.

  Campusfuncties

  Studeren en onderwijs op een prachtige plek

  De campus van Gdańsk University of Technology is een unieke plek, die wordt beschouwd als een van de mooiste van Europa. Plekken om te ontspannen in groene gebieden, een studentenclub met een lange traditie en de beste 'Juwenalia' (studentenvakantie) in Polen zijn slechts enkele van de kansen die toekomstige studenten te wachten staan. Dit alles midden in de agglomeratie Tri-City - een van de beste plekken om te wonen in Polen.

   Statistieken van alumni

   Ranglijsten

   • Eerste plaats in 2018 en tweede plaats in 2019, 2020, 2021 en 2022 in de ranglijst van het Ministerie van Wetenschap en Hoger Onderwijs die de populariteit van studies onder kandidaten meet.
   • Gdańsk Tech werd geclassificeerd als een van de 10 mooiste universiteiten van Europa volgens de Times Higher Education University Rankings.
   • Eerste in Polen in de ranglijst van groene universiteiten UI Green Metric
   • Geclassificeerd in THE World University Rankings, Eduniversal Best Masters, QS EECA en Shanghai Ranking

   Onder de 1000 beste universiteiten ter wereld

   Gdańsk University of Technology is een van de 8 Poolse universiteiten die zijn ingedeeld in de prestigieuze Academic Ranking of World Universities (ARWU), ook wel bekend als de Shanghai Ranking. Elk jaar rangschikt ARWU meer dan 2 000 universiteiten en publiceert een lijst van de 1 000 beste. Gdańsk University of Technology is in 2020 geclassificeerd in het bereik 801-900.

   Programma Toelatingseisen

   Toon uw toewijding en bereidheid om te slagen op de business school door het GMAT-examen af te leggen - het meest gebruikte examen voor toelating dat uw kritisch denk- en redeneervermogen meet.

   Download de GMAT-miniquiz om een voorproefje te krijgen van de vragen die u in het examen zult tegenkomen.

   Locaties

   • Gdańsk

    Gdańsk University of Technology 11/12 Gabriela Narutowicza Street 80-233 Gdańsk, 80, Gdańsk

   Vragen