Keystone logo
© GBS Malta
Global Banking School, Malta

Global Banking School, Malta

Global Banking School, Malta

Invoering

GBS Malta is gespecialiseerd in het leveren van formatief onderwijs op master- en bachelorniveau, met de nadruk op professionele loopbaanontwikkeling. Als instelling met een groot aantal postdoctorale studenten van over de hele wereld zijn we er trots op dat we een diverse studentenpopulatie hebben die ernaar streeft hun loopbaantrajecten te versnellen.

Studenten op Malta bevinden zich in een van de veiligste landen van Europa. De internationale luchthaven verbindt Malta met alle grote steden op het continent en met de Golfregio. Zodra de studenten arriveren, zullen ze de diversiteit van ons gastvrije eiland in de Middellandse Zee waarderen, met een grote keuze aan dingen om te beleven en prachtig weer het hele jaar door.

Onze studenten studeren af met een mix van gerichte academische, persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ze zullen klaar zijn om met vertrouwen verder te gaan in hun toekomstige carrière met wereldwijd erkende Britse kwalificaties die zijn goedgekeurd door het bestuur van de MFHEA.

Campusfuncties

Studeren met GBS

GBS Malta ligt in het hart van St. Julians, met alles wat u nodig heeft bij de hand. Alle klaslokalen zijn uitgerust met de nieuwste technologie voor lesgeven en leren, en er zijn speciale ruimtes voor studie, onderzoek en gezelligheid. Ons dakterras heeft uitzicht op de omgeving en is een fijne plek om je medestudenten te ontmoeten.

Ervaren docenten, allen experts in hun vakgebied, zorgen ervoor dat uw lessen boeiend en inspirerend zijn.

Het studentenondersteuningsteam is er om je te helpen met alle academische of sociale hulp die je nodig hebt. Het team is goed uitgerust om u te helpen met uw visumformaliteiten, vanaf het toelatingsproces tot aan de post-indiensttreding.

GBS Malta -campus

De campus heeft coffeeshops, cafés en lokale winkels voor de deur en is centraal gelegen voor alles wat Malta te bieden heeft: slechts 10 minuten van Sliema, 30 minuten van Valletta en vijf minuten lopen van een klein zandstrand.

 • klaslokalen met de modernste technologie
 • computerlokaal voor studie en online onderzoek
 • studentenbibliotheek en speciale rustige studieruimte
 • gratis wifi voor alle studenten
 • dakterras voor gezelligheid

  Visum vereisten

  Als je van plan bent om in Malta te studeren, is de kans groot dat je een studentenvisum nodig hebt.
  Na 4 tot 5 weken in Malta moet je een e-verblijfsvergunning aanvragen waarmee je voor de duur van je studie in Malta kunt blijven. Door een e-verblijfsvergunning te verkrijgen, kunt u tijdens uw cursus bij GBS Malta parttime wonen, studeren en werken.

  Malta studentenvisum

  Ons toegewijde Visa Support Team biedt u specialistische hulp bij alle fasen van uw visumproces.
  Wij kunnen u helpen eventuele visumvereisten te achterhalen, zodat u een beter inzicht krijgt in het proces. Mogelijk moet u ook bepaalde originele documenten meebrengen naar Malta om de visumprocedure te voltooien.
  Er zijn verschillende belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden bij het aanvragen van een studentenvisum, en de volgende informatie belicht enkele van de belangrijkste punten die u moet weten.

  Wie heeft een visum nodig om in Malta te studeren?

  Als je niet uit Zwitserland of een EU/EER-land komt, heb je een studentenvisum nodig om in Malta te studeren. Als je van plan bent om bij GBS Malta te gaan studeren, dan studeer je een voltijd bachelor- of masteropleiding. Deze voltijdcursussen duren meer dan drie maanden, dus u heeft een e-verblijfsvergunning nodig als u een niet-EU/EER/Zwitsers staatsburger bent.

  Hoe een visum aanvragen?

  Bij GBS Malta willen we ervoor zorgen dat al onze studenten een positieve visumaanvraagervaring hebben.
  Deze pagina geeft u de informatie die u nodig heeft om uw visumaanvraagproces begrijpelijker te maken, waardoor u een beter beeld krijgt van de vereisten voor uw visumaanvraag.
  De hier vermelde vereisten kunnen veranderen als gevolg van interne beleidswijzigingen van de Maltese regering, wijzigingen in het buitenlands beleid en andere factoren. Wij adviseren u op de hoogte te blijven van de meest recente visuminformatie door contact op te nemen met de dichtstbijzijnde Maltese ambassade of Hoge Commissie in uw eigen land. Als u dit advies opvolgt, weet u zeker dat u op de hoogte bent van de meest recente informatie ter ondersteuning van uw visumaanvraag.

  Studentenvisum en e-verblijfsvergunning

  Een visum is de officiële toestemming die individuen tijdelijk toestemming geeft om naar het buitenland te reizen. Controleer dus of u een visum nodig heeft om naar Malta te reizen.
  Een e-Residence Permit is daarentegen het document dat u nodig heeft om tijdens uw studie in Malta te kunnen blijven. Na aankomst en registratie moeten studenten een e-verblijfsvergunning aanvragen. Deze vergunning wordt tevens gebruikt als identiteitskaart en geeft u de mogelijkheid om, samen met een geldig paspoort, binnen het Schengengebied te reizen.
  Hoewel je misschien geen visum nodig hebt om Malta binnen te komen, moeten de meeste studenten nog steeds een verblijfsvergunning aanvragen. Het is dus het beste om jezelf vertrouwd te maken met de informatie voordat je op Malta aankomt.

  Welke documenten zijn nodig voor een Malta-studentenvisumaanvraag?

  Hier is een lijst met veelvoorkomende documenten die u mogelijk moet overleggen:

  • Visa aanvraagformulier
  • Recente pasfoto
  • Geldig paspoort/reisdocument
  • Medische reisverzekering
  • Bevestigde reisroute
  • Bewijs van voldoende middelen om te studeren en de kosten van levensonderhoud te dekken
  • Originele acceptatiebrief van GBS HE Malta
  • Bankafschriften (laatste 3 maanden vanaf de datum van visumaanvraag)
  • Kopie van bankkaart die internationaal kan worden gebruikt
  • Bewijs van woonruimte
  • Bewijs van betaald cursusgeld (50% aanbetaling of volledig)
  • Originele fotokopie van het huidige paspoort
  • Bewijs van voldoende taalvaardigheid
  • Cursusrooster (verstrekt door het GBS Malta -team)
  • AVG-formulier (verstrekt door het GBS Malta -team)

  Beurzen en financiering

  Als student helder zicht hebben op je financiën, speelt een grote rol in de uitkomst van je studie. Je moet begrijpen hoe je je studie- en levensonderhoudskosten kunt beheren voor een studentenervaring met onnodige stress, zodat je je kunt concentreren op je studie. Onderstaande informatie geeft je inzicht in de mogelijkheden die je hebt om aan je studiefinancieringsbehoeften en persoonlijke omstandigheden te voldoen.

  Beurzen

  De Maltese regering verstrekt studiebeurzen aan lokale en internationale studenten. Deze beurzen worden verstrekt via het Ministerie van Onderwijs en Werkgelegenheid en dekken het collegegeld en andere uitgaven in verband met studiefinanciering. Beschikbare beurzen zijn onder meer het Malta Government Scholarship Scheme, de Commonwealth Scholarship en het Erasmus+-programma.

  Studiefinanciering

  De Malta Development Bank biedt studiefinancieringssteun aan studenten die in aanmerking komen om hoger onderwijs te volgen in Malta. De leningen dekken het collegegeld, de kosten van levensonderhoud en andere gerelateerde uitgaven. Studenten zijn verplicht de lening terug te betalen nadat ze hun studie hebben afgerond.

  Werk studie

  GBS Malta kan u helpen bij het vinden van werkmogelijkheden die u helpen uw professionele ervaring op te bouwen en waarde toe te voegen aan uw cv voor de toekomst. Internationale studenten mogen tijdens het academische semester parttime werken voor maximaal 20 uur per week en tijdens vakanties fulltime. Controleer de regelgeving met betrekking tot werkvergunningen voordat u in dienst treedt.

  Sponsoring door werkgevers

  Er zijn gevallen waarin werkgevers hun werknemers sponsoren via vervolgonderwijs. Dit betekent dat de werkgever een deel of alle studiefinancieringskosten en de daarmee samenhangende kosten voor masteropleidingen voor zijn rekening neemt.

  Het Get Qualified-programma (GQS)

  Het GQS-programma biedt studiefinancieringsstimulansen voor het behalen van een masterdiploma. Deze regeling dekt 70% van de cursuskosten tot een maximum van € 10.000 per student op geaccrediteerde cursussen bij erkende instellingen. Om in aanmerking te komen, moet u minimaal 16 jaar oud zijn en een geldige identiteitskaart hebben en minimaal 2 jaar ingezetene van Malta zijn.

  Zelffinanciering

  Als u zelffinanciering overweegt om uw studiefinancieringsbehoeften privé te dekken, zult u waarschijnlijk over uw spaargeld moeten beschikken. Dit is geen gebruikelijke optie voor studenten op postdoctoraal niveau, maar GBS Malta kan je helpen met persoonlijke begeleiding en ondersteuning bij het beheren van je studie met eigen financiering.

  Ouderlijke ondersteuning

  Veel van onze internationale studenten worden tijdens hun studie bijgestaan met financiële hulp van ouders, vrienden of andere familieleden. Deze ondersteuning kan het verschil betekenen tussen het kunnen beheren van studiefinancieringsverplichtingen, naast onschatbare ondersteuning in het leven buiten het klaslokaal.

  Locaties

  • Saint Julian's

   GBS Malta, M. Mangion, West Block Level 5/6 San Ġiljan, STJ 3180, Maltac, STJ 3180, Saint Julian's

  • Saint Julian's

   GBS Malta, M. Mangion, West Block Level 5/6 San Ġiljan, STJ 3180, Maltac, STJ 3180, Saint Julian's

   Vragen