Keystone logo
© Eli Haney, Northwest University photographer
Gallaudet University

Gallaudet University

Gallaudet University

Invoering

In 1856 schonk Amos Kendall, een postmeester-generaal tijdens twee presidentiële administraties, twee hectare van zijn landgoed in het noordoosten van Washington, DC om een school en huisvesting op te richten voor 12 dove en zes blinde studenten. Het jaar daarop haalde Kendall het Congres over om de nieuwe school op te nemen, die de Columbia Institution for the Instruction of the Deaf and Dumb and Blind werd genoemd. Edward Miner Gallaudet, de zoon van Thomas Hopkins Gallaudet, oprichter van de eerste school voor dove studenten in de Verenigde Staten, werd de opzichter van de nieuwe school.

Het congres machtigde de instelling in 1864 om universiteitsdiploma's te verlenen, en president Abraham Lincoln ondertekende het wetsvoorstel in wet. Gallaudet werd benoemd tot voorzitter van de instelling, inclusief het college, dat dat jaar acht studenten had. Hij leidde de eerste aanvang in juni 1869 toen drie jonge mannen diploma's ontvingen. Hun diploma's werden ondertekend door president Ulysses S. Grant, en tot op de dag van vandaag worden de diploma's van alle afgestudeerden van Gallaudet ondertekend door de voorzittende Amerikaanse president.

In 1894 werd de naam van het collegegedeelte van de instelling gewijzigd in Gallaudet College ter ere van Thomas Hopkins Gallaudet en door een congresact in 1954 werd de hele instelling bekend als Gallaudet College.

Tegenwoordig wordt Gallaudet door zowel dove als horende mensen gezien als een primaire bron voor alles wat met doven te maken heeft, inclusief onderwijs en carrièremogelijkheden; open communicatie en visueel leren; geschiedenis en cultuur van doven; Amerikaanse gebaren taal; en de impact van technologie op de dovengemeenschap.

Locaties

  • Washington

    Florida Avenue Northeast,800, 20002, Washington

    Vragen