Keystone logo
Fukuoka Prefectural University

Fukuoka Prefectural University

Fukuoka Prefectural University

Invoering

Fukuoka Prefectural University , gelegen in het westelijke deel van Japan en bestaande uit twee faculteiten (de Faculteit voor Geïntegreerde Menselijke Studies en Sociale Wetenschappen en de Faculteit der Verpleegkunde), evenals een graduate school met twee verschillende graduate opleidingen, is al lang een centraal punt voor onderwijs en onderzoek en heeft een voortrekkersrol gespeeld op het gebied van zorg en welzijn. Als antwoord op de uitdagingen van de 21e eeuw (zoals de snel vergrijzende Japanse samenleving, de vooruitgang in medische technologie en verschuivingen in de aard van de medische zorg), Fukuoka Prefectural University in 2006 een grondig vernieuwingsproces. de nadruk ligt op het koesteren van talent en het cultiveren van professionals die in staat zijn om de bovengenoemde uitdagingen aan te gaan, gemeenschappen te leiden en bij te dragen aan de samenleving als geheel.

Als erkenning voor technologische ontwikkelingen en het dynamische karakter van onderwijs, heeft Fukuoka Prefectural University onlangs e-learning omarmd als een middel om zichzelf toegankelijker te maken voor de samenleving. Als gevolg hiervan is de conceptuele afstand tussen leraar en leerling aanzienlijk kleiner geworden, waardoor het individu sterker wordt en mogelijkheden voor zelfstudie en zelfstudie zichtbaar worden. Deze nadruk op individuele studie en verkenning wordt aangevuld door de zeer gespecialiseerde en nationaal erkende professionele trainingsprogramma's die worden aangeboden door zowel de Faculteit der Integrale Menswetenschappen en Sociale Wetenschappen als de Faculteit der Verpleegkunde. Misschien is hier onze toewijding om de leiders en vernieuwers van morgen voort te brengen het duidelijkst. Onze afgestudeerden worden vaak voorbeeldige maatschappelijk werkers, professionals in de geestelijke gezondheidszorg, verpleegkundigen, leraren, kinderopvangmedewerkers en overheidsfunctionarissen.

Onze locatie aan de voet van de Hikosan-berg dient als een constante herinnering aan onze nauwe relatie met de natuur en de lokale gemeenschap. Een blijvende geest van samenwerking en vriendschap stelt onze studenten in staat en moedigt hen aan om, waar en wanneer mogelijk, bij te dragen aan het welzijn van lokale burgers. Onze studenten hebben een welverdiende reputatie als enthousiaste vrijwilligers op lokaal niveau en spelen ook een actieve rol in de ontwikkeling van de mondiale samenleving. Hiertoe biedt de universiteit een aantal boeiende uitwisselingsprogramma's en studieprogramma's in het buitenland, evenals taaltrainingen in het Engels, Koreaans en Chinees.

Bovendien, en als onderdeel van onze toewijding om het volledige potentieel van de samenleving te benutten, heeft Fukuoka Prefectural University een aantal instellingen op de campus opgericht die zijn ontworpen om voorheen onaangeboorde bronnen van talent te koesteren. Deze instellingen zijn onder meer ons Life-long Welfare Research Center, het Health Promotion Education and Research Center en het School and Child Support Center for School Refusal. De kern van dit netwerk van filantropische en op onderzoek gebaseerde instellingen is het Social Contribution and Volunteer Support Centre, dat gespecialiseerd is in het bevorderen van uitwisseling en samenwerking met de lokale gemeenschap en het aanbieden van verschillende interdisciplinaire studieprojecten.

Fukuoka Prefectural University bij het promoten van de lokale regio kreeg wereldwijde erkenning met de opname van de werken van Yamamoto Sakubei, die de kolenmijnen van Tagawa weergeven, in het Memory of the World-register van UNESCO. Deze prestatie is in veel opzichten representatief voor ons universitaire ethos, en benadrukt omdat het niet alleen de nauwe relatie tussen de universiteit en de omringende gemeenschap maar ook tussen individuen benadrukt. Dit is, denk ik, de essentie van Fukuoka Prefectural University , en ik zal er alles aan doen om onze campus en onderwijs- en onderzoeksfaciliteiten verder te ontwikkelen, zodat iedereen die hier komt, of het nu studenten of burgers zijn, zich zowel bevoorrecht als blij.

Locaties

  • Tagawa

    Tagawa, Japan

    Vragen