Keystone logo
Faculty of Social Sciences, Charles University (FSV UK)

Faculty of Social Sciences, Charles University (FSV UK)

Faculty of Social Sciences, Charles University (FSV UK)

Invoering

Charles University (CU) werd in 1348 in Praag gesticht door de heilige Romeinse keizer Karel IV en behoort tot de oudste, grootste en meest prestigieuze universiteiten ter wereld. Charles University behoort momenteel tot de top 2% van 's werelds universiteiten in de Academic Ranking of World Universities van de Universiteit van Shanghai. Het is de nummer één universiteit in Oost-Europa volgens The Webometrics Ranking of World Universities.

De Faculteit Sociale Wetenschappen ( FSV UK ) is de tweede nieuwste faculteit van Charles University. Kort na de oprichting in 1990 werd de faculteit een regionaal centrum voor onderwijs en onderzoek op het gebied van economie, sociologie, politieke wetenschappen, internationale betrekkingen, gebiedsstudies, mediastudies en journalistiek.

Profiel: De Faculteit der Sociale Wetenschappen biedt enkele van de hoogste kwaliteit Bachelors, Masters en Ph.D. opleidingen in Midden- en Oost-Europa op alle gebieden van de sociale wetenschappen. Veel van onze alumni vervolgen hun studie aan topuniversiteiten in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk (Harvard, Columbia, LSE, Cambridge, enz.) of slagen in competities voor hooggekwalificeerde banen.

De missie van de faculteit is het bevorderen van leren en het beschermen van kennis, het cultiveren van vrij denken, onafhankelijk academisch onderzoek en het ondersteunen van de creatieve geest van de menselijke samenleving. De hoofddoelstelling van de faculteit is het ontwikkelen van onderwijs en onderzoek in die aspecten van de sociale wetenschappen die direct of indirect verband houden met het openbaar bestuur of met het economische en culturele leven van de samenleving.

Internationale samenwerking: FSV UK benadrukt de ontwikkeling van buitenlandse samenwerking. Ten eerste door het ontwikkelen en versterken van wetenschappelijke banden, student- en academische mobiliteit en ten tweede door Engelstalige opleidingen aan te bieden. Gedurende het academiejaar organiseert de faculteit regelmatig gastcolleges, seminars, workshops en conferenties in het Engels. Ze vinden plaats in samenwerking met de partneruniversiteiten van de faculteit in Europa, Noord-Amerika, Azië en het Midden-Oosten.

Statistieken

Feiten en cijfers

Momenteel heeft de faculteit ongeveer 5000 voltijdstudenten. Ongeveer 400 van hen volgen een van onze Engelstalige opleidingen. FSV UK heeft een van de hoogste internationale mobiliteitsdeelnames van alle faculteiten van de Charles University. Elk jaar verwelkomt het zo'n 500 uitwisselingsstudenten van over de hele wereld.

  Locaties

  Locaties
  • Prague

   Charles University Faculty of Social Sciences Smetanovo nabrezi 6

   • facebook
   • instagram
   • youtube

  Vragen