Keystone logo
Free University of Bozen-Bolzano Master in openbaar beleid en administratie
Free University of Bozen-Bolzano

Master in openbaar beleid en administratie

Bolzano, Italië

2 Years

Engels, Italiaans, Duits

Full time

Request application deadline

Sep 2024

EUR 1.350 / per year

Op de campus

Invoering

157644_whatsapp.jpg

Wil je een reeks professionele vaardigheden opbouwen om bij te dragen aan je gemeenschap? Ben je geïnteresseerd in werken bij de overheid, bij je gemeente of om de openbare dienstverlening op internationaal niveau te verbeteren? Wil je studeren in een drietalig programma met een sterke internationale oriëntatie?

Cursus beschrijving

Deze master leidt toekomstige managers en professionals van openbare instellingen, kamers van koophandel, overheidsbedrijven of liefdadigheidsinstellingen op en leidt ze op, evenals van particuliere ondernemingen die zakelijke relaties hebben met openbare entiteiten. Deze professionals hebben te maken met een alledaagse realiteit die steeds complexer wordt en die een diverse reeks vaardigheden vereist. Deze cursus biedt u de juridische, statistisch-economische en beheertools die u hiervoor nodig hebt.

In een oogopslag

  • Italiaanse graad klasse: LM-63
  • ECTS-credits: 120
  • Duur van de cursus: 2 jaar
  • De cursussen worden gegeven in: Italiaans, Duits en Engels
  • Beschikbare plaatsen: 50 EU 5 niet-EU
    Campus: Bozen-Bolzano
  • Collegegeld: € 750, - per jaar

Structuur van de cursus

De modules die in deze master worden aangeboden, omvatten disciplines uit de juridische, economische, organisatorische management- en gegevensanalysevelden.

Na een gemeenschappelijk eerste jaar bestaat de cursus uit twee stromen:

  • Overheidsbeleid - gericht op de analyse van de motivaties en instrumenten van overheidsbeleid en op de economisch-kwantitatieve technieken die worden gebruikt om de effecten ervan te evalueren;
  • Openbaar bestuur - gericht op de implementatie van overheidsbeleid vanuit juridisch-administratief en bestuurlijk oogpunt.

Het multidisciplinaire perspectief komt duidelijk naar voren in de keuze van onderwerpen waaruit u kunt kiezen, waaronder economie van de publieke sector, management en organisatie van de publieke sector, publiek en administratief recht, statistieken van de publieke sector.

Cursussen omvatten workshops, groepswerk, case studies, gastcolleges en studiereizen (bijvoorbeeld naar het Europees Parlement in Straatsburg en naar het Constitutioneel Hof in Rome) om de probleemoplossende vaardigheden van studenten en hun teamwerk aan te scherpen en in contact te brengen met de concrete kwesties die managers in de publieke sector moeten aanpakken in hun dagelijkse werkzaamheden.

Uitwisselingsprogramma's en stages

We bieden momenteel meer dan 50 uitwisselingsprogramma's aan met partneruniversiteiten over de hele wereld en werken samen met een uitgebreid netwerk van bedrijven voor stages in Italië of in het buitenland. Aanwezigheid in Bozen-Bolzano kan gecombineerd worden met een uitwisseling met een buitenlandse universiteit, in Europa of elders.

Tijdens de twee jaar van het programma zul je ook een stage van ten minste 150 uur voltooien bij de lokale besturen, in de kamers van koophandel, in openbare bedrijven (bijv. Gezondheid, vervoer, school), in non-profitorganisaties of in Europese of internationale organisaties, afhankelijk van de beschikbaarheid van plaatsen en uw voorkeuren.

Toepassing

Deze cursus is met name geschikt voor afgestudeerden in economie, recht en politieke wetenschappen, maar niet uitsluitend. In de toelatingsrichtlijnen vind je alle informatie die je nodig hebt over toegang tot de cursus als je afgestudeerd bent in andere disciplines.

Om toegelaten te worden tot de cursus, moet je bewijzen dat je een C1-vaardigheidsniveau hebt voor de eerste taal en B2 in de tweede taal. Als je geen officiële taalcertificering hebt, kun je een taalexamen afleggen aan onze universiteit.

Selectiecriteria

Rangen van de eerste graad en taalniveaus.

Er is geen toelatingsexamen of interview.

Carrièremogelijkheden

Onze afgestudeerden werken in managementfuncties bij overheidsorganisaties - lokaal, nationaal en internationaal - bij staatsbedrijven, liefdadigheidsinstellingen en particuliere bedrijven die diensten en producten leveren aan overheidsorganisaties.

Als je al een baan hebt, kun je je kennis en vaardigheden versterken en verbreden om verder te komen in je carrière. Als je geïnteresseerd bent in postdoctoraal onderwijs, kun je een Ph.D. na het beëindigen van dit programma.

Je bent goed voorbereid en klaar voor de arbeidsmarkt. Op de website van AlmaLaurea kun je statistische gegevens bekijken over de tevredenheid van afgestudeerden en hun inzetbaarheid.

157644_whatsapp.jpg

toelatingen

leerplan

Programma collegegeld

Carrièremogelijkheden

Over de school

Vragen