Keystone logo
Free International University of Moldova

Free International University of Moldova

Free International University of Moldova

Invoering

Free International University of Moldova"}" />

Why ULIM

© Free International University of Moldova

Free International University of Moldova (ULIM) werd in 1992 opgericht door de regering en is geaccrediteerd door de Nationale Raad voor Academische Beoordeling en Accreditatie van de Republiek Moldavië. ULIM werkt volgens het "non-profit" -principe volgens de grondwet en de wetten die het hoger onderwijssysteem in de Republiek Moldavië regelen.

De gemeenschap bestaat uit ongeveer 6000 studenten en meer dan 300 academisch personeel. Het is een uitgebreide universiteit met 7 faculteiten en hun respectievelijke afdelingen.

De faculteiten (Rechten; Economische Wetenschappen; Sociale en Pedagogische Wetenschappen; Brieven; Biogeneeskunde en Ecologie; Internationale Betrekkingen, Economische Wetenschappen en Journalistiek; Informatica, Engineering en Design) die functioneren in het kader van ULIM bieden nationaal geaccrediteerde opleidingen aan Bachelor, Master , en doctoraal niveau.

De Free International University of Moldova biedt studenten de mogelijkheid om theoretische en praktische kennis te combineren in een multi- en interdisciplinaire omgeving en hen voor te bereiden op een geglobaliseerde arbeidsmarkt. Met meer dan 30% van het studentenbestand internationaal, is de universiteit intensief betrokken bij internationaliseringsprocessen. Onze faculteiten bieden 76 opleidingen aan in vier talen (Roemeens, Russisch, Engels en Frans) op bachelor-, master- en doctoraatsniveau.

ULIM verhoogt zeker zijn onderwijsnormen, zijn onderzoek en innovatieve modules; het herbergt verschillende buitenlandse culturele en taalcentra (Confucius Instituut, Koreaans Se Jong, Frans Centrum CRU, Brits Centrum, Cervantes Spaans Centrum), waardoor prioriteiten werden gesteld om onze internationale horizon te verbreden en excellentie te bieden in de belangrijkste disciplines. De Free International University of Moldova sterk gericht is op de internationalisering van leerplannen, richt zich meer en meer op mogelijkheden voor de opname van afgestudeerden in een geglobaliseerde arbeidsmarkt.

De Free International University of Moldova is op internationaal niveau een belangrijke speler geworden, die onderhevig is aan wereldwijde concurrentie en die concurrentie moet aangaan. ULIM heeft een opmerkelijk initiatief om op een georganiseerde manier de toetreding van internationale elite-universiteiten te proberen door haar actieve aanwezigheid op internationale ranglijsten. Het is een haalbaar doel, met inzet van de hele academische gemeenschap, maar dat past bij de omvang, ambities en kwaliteit van de universiteit. De ranglijsten waarin de Free International University of Moldova internationaal zichtbaar is, zijn U-Multirank, Times Higher Education Rankings, UI GreenMetric World University Ranking, Ranking Web of Universities (Webometrics), uniRank University Ranking (uniRank).

Zoals blijkt uit de meest recente editie van World University Ranking (U-Multirank 2020), is de Free International University of Moldova sterkst in International Orientation. Het algemene profiel toont topprestaties op verschillende indicatoren, met 5 'A'-scores (zeer goed) voor de volgende dimensies: bachelor- en masteropleidingen in vreemde talen, mobiliteit, stages, internationale partnerschappen en internationaal wetenschappelijk personeel.

ULIM heeft zich aangesloten bij de grootste universitaire netwerken zoals European Universities Association (EUA), International Association of Universities (IAU), evenals vele andere internationale organen en verenigingen (Agence Universitaire de la Francophonie, European Law Faculty Association, Global Network for Innovation, Magna Charta Universitatum, .etc).

Bovendien voert de Free International University of Moldova jaarlijks meer dan 30 projecten uit, waarvan er een sterke internationale dimensie heeft. Door een multi- en interdisciplinaire benadering van hoger onderwijs en onderzoek te bevorderen, met een duidelijke focus op internationalisering, heeft ULIM meer dan 100 bilaterale overeenkomsten ter bevordering van uitwisselingen in het kader van het Erasmus + -programma en andere bilaterale overeenkomsten met instellingen voor hoger onderwijs wereldwijd.

Last but not least bevindt de studentencampus zich in het hart van de stad en is op zich al een attractie met veel mogelijkheden voor recreatie en wonen.

Onze instelling biedt hoogwaardige studentendiensten en -faciliteiten (universiteitshotel, moderne residentiehal, kantines, cafetaria's, clubs, vrijetijds- en sportfaciliteiten, bibliotheek, computer- / medialabs, gerechtelijke kliniek, enz.).

Locaties

  • Chisinau

    Strada Vlaicu Pârcălab,52, , Chisinau

    Vragen