Keystone logo
Fraunhofer Academy

Fraunhofer Academy

Fraunhofer Academy

Invoering

De Fraunhofer Academy is de gespecialiseerde aanbieder van permanente educatie en deeltijdopleidingen voor FRAUNHOFER De Fraunhofer Academy biedt specialisten en managers uitstekende opleidingen, certificaatcursussen en seminars op basis van de onderzoeksactiviteiten van de FRAUNHOFER instituten in samenwerking met geselecteerde en prestigieuze partneruniversiteiten.

Permanente educatie en bijscholing – de FRAUNHOFER aanpak

Het leren omgaan met nieuwe technologie en nieuwe technieken is een essentieel onderdeel van het innovatieproces. De Fraunhofer Academy begrijpt dat er echte expertise nodig is om het innovatieve potentieel van onderzoeksresultaten te kanaliseren in de dagelijkse activiteiten van een bedrijf. De Fraunhofer Academy werkt samen met prestigieuze partners om ervoor te zorgen dat specialisten en managers de kwalificaties hebben die ze nodig hebben. Opgericht door de FRAUNHOFER Gesellschaft om deeltijdopleidingen te geven, biedt het een unieke kans voor specialisten en managers om kennis van FRAUNHOFER rechtstreeks naar hun eigen bedrijf over te dragen. In deze context nemen de “kennisgeneratoren” de bijkomende rol van “kenniscommunicators” op zich. Naast academische kwalificaties biedt de Academie ook professionele certificaatcursussen aan als het tweede kernonderdeel van haar algemene trainingsprogramma. Deze transformeren de huidige eisen van de industrie voor moderne productieprocessen in hands-on trainingen. Naarmate het belang van gecertificeerde, deskundige validatie toeneemt in belangrijke industriesectoren, neemt ook de vraag naar erkende deeltijdkwalificaties in de geavanceerde opleidingssector toe. Het derde onderdeel van het trainingsprogramma van de Academie bestaat uit seminars van twee of meer dagen die praktische, op feiten gebaseerde knowhow bieden die direct in uw dagelijkse werk kan worden toegepast.

9998_Master-Online-Photovoltaics.jpg

Onze cursussen zijn onderverdeeld in vijf thematische gebieden:

 • Technologie en innovatie
 • Energie en duurzaamheid
 • Logistiek en productie
 • Productie- en testtechnologie
 • Informatie en communicatie

Partneruniversiteiten en andere opleidingspartnerschappen en educatieve samenwerkingsverbanden van de Fraunhofer Academy

Het Fraunhofer Academy 's samenwerkingsverbanden in het onderwijs en de opleiding van het Fraunhofer Academy werkt samen met zowel prestigieuze onderwijsinstellingen en met initiatieven op het gebied van het bedrijfsleven en de politiek die gericht zijn op het bevorderen en ondersteunen permanente educatie en beroepsopleiding in Duitsland. Het Fraunhofer Academy 's partner universiteiten en instituten het Fraunhofer Academy bieden uitstekende permanente educatie en beroepsopleiding mogelijkheden voor professionals en leidinggevenden op basis van de onderzoeksactiviteiten van de FRAUNHOFER instituten in samenwerking met geselecteerde, prestigieuze partner universiteiten. FRAUNHOFER is Europa's grootste toepassingsgerichte onderzoeksorganisatie. Onze onderzoeksinspanningen zijn volledig afgestemd op de behoeften van mensen: gezondheid, veiligheid, communicatie, energie en milieu. Als gevolg hiervan heeft het werk van onze onderzoekers en ontwikkelaars een aanzienlijke impact op het leven van mensen. Wij zijn creatief. Wij geven vorm aan technologie. Wij ontwerpen producten. We verbeteren methoden en technieken. We openen nieuwe vergezichten. Kortom, wij smeden de toekomst.

Locaties

 • Munich

  Hansastraße 27c, 80686, Munich

  • Kassel

   Kassel, Duitsland

   Vragen