Keystone logo
Fondazione Collegio Europeo di Parma

Fondazione Collegio Europeo di Parma

Fondazione Collegio Europeo di Parma

Invoering

Dertig jaar ervaring in Europese studies

European College of Parma Foundation is een organisatie voor hoger onderwijs die al meer dan dertig jaar actief is op het gebied van postuniversitair onderwijs over EU-recht, economie en beleid .

Onderwijs is gericht op het opleiden van studenten voor een loopbaan in EU-, nationale en lokale instellingen, beroepsverenigingen, het bedrijfsleven en particuliere praktijken. Een van de doelstellingen van het college is het opbouwen van professionele vaardigheden voor studenten om inzicht te krijgen in het Europese beleid en deel te nemen aan de uitvoering ervan.

Een brug tussen de academische wereld en de Europese instellingen

Het studieprogramma van het European College of Parma wordt op EU-niveau zeer gewaardeerd en de faculteit bestaat uit voormalige topambtenaren van Europese en nationale instellingen, universitaire hoogleraren en experts in EU-aangelegenheden.

Naast het postdoctorale programma dat leidt tot het Diploma en de universitaire master in geavanceerde Europese studies , cursussen en workshops over EU-programma's en Europees projectmanagement, seminars en opleidingsactiviteiten over actuele EU-aangelegenheden - evenals andere gespecialiseerde opleidingen over EU-recht, economie en politiek voor lokale instanties (regionale overheid, provincies, gemeenten, enz.) en de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) - zijn uitgevoerd.

Buro Millennial / Pexels

120226_pexels-photo-1438072.jpeg

Oprichtende leden, sponsors en wetenschappelijk comité

Stichtende leden van de European College of Parma Foundation zijn de Universiteit van Parma, de Parma Entrepreneurs Association en de Kamer van Koophandel van Parma.

Naast een speciale bijdrage van Fondazione Cariparma , omvat de European College of Parma Foundation de volgende sponsorleden: gemeente Parma, provincie Parma, regionale autoriteit Emilia-Romagna en het Italiaanse ministerie van Buitenlandse Zaken .

Het Wetenschappelijk Comité van het European College of Parma omvat: Nicola Antonetti, Cesare Azzali, Marco Baldassari, Martin Bangemann, Antonio D'Aloia, Etienne Davignon, Jacques Delors, Franco Frattini, Franco Mosconi, Ana Palacio en Romano Prodi.

Studeren en leven in een Europese stad

De stichting is gevestigd in het hoofdgebouw van de universiteit van Parma, in het stadscentrum. Parma is een studentvriendelijke stad en het is ideaal om onderwijs, cultuur en vrije tijd te combineren. Deze stad is open en gemakkelijk om in te wonen, en het is een van de meest gewaardeerde Italiaanse en Europese steden.

Gegevens tonen aan dat Parma een van de toonaangevende Europese steden is op het gebied van kwaliteit van leven , wat niet alleen neerkomt op rijkdom, maar ook op sociale voorzieningen en toegankelijkheid voor vele culturele evenementen : drama, muziek, concerten, bioscoop, bibliotheken, musea en tentoonstellingen . De stad organiseert ook vele belangrijke beurzen en heeft tal van sportfaciliteiten.

Als gevolg van het grote aantal universitaire studenten die in Parma wonen, is het sociale leven vrij actief en opwindend. Recreatiemogelijkheden zijn eindeloos en divers. Eten is bekend en 'samen eten' is een sociale en smakelijke traditie. Het stadscentrum staat vol met wijnbars, kleine "trattoria's", pizzaplaatsen, pubs en cafés, die gemakkelijk te voet of met de fiets te bereiken zijn.

Campusfuncties

    Locaties

    • Parma

      Strada dell'Università,12, 43121, Parma

    Vragen