Keystone logo
University of Luxembourg, Faculty of Humanities, Education and Social Sciences Master in leren en communiceren in meertalige en multiculturele contexten
University of Luxembourg, Faculty of Humanities, Education and Social Sciences

Master in leren en communiceren in meertalige en multiculturele contexten

Esch-sur-Alzette, Groothertogdom Luxemburg

2 Years

Engels, Duits, Frans

Full time, Deeltijd

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 200 / per semester

Op de campus

Invoering

Goals

Het onderwerp van de academische masteropleiding "Leren en communicatie in meertalige en multiculturele contexten" is de studie van meertaligheid en multiculturaliteit en de problemen die deze thema's oproepen in een samenleving die vandaag meer en meer wordt gekenmerkt door mobiliteit, migratie en diversiteit. Het richt zich in het bijzonder op kwesties van taalkundige en culturele diversiteit die zich onder meer voordoen op het gebied van onderwijs, communicatie en in verschillende institutionele en professionele contexten. In cursussen en seminars is meertaligheid eveneens een integraal onderdeel van de vormen van uitwisseling tussen de studenten. In de filosofie van de opleiding wordt meertaligheid gezien als een meerwaarde bij het opbouwen van kennis.

Op wetenschappelijk niveau is het programma:

  • heeft tot doel studenten vertrouwd te maken met wetenschappelijke literatuur over meertaligheid en multiculturalisme in domeinen zoals sociolinguïstiek, toegepaste taalkunde, onderwijs, epistemologie, sociologie, digitale geletterdheid, enz.
  • heeft tot doel de gedetailleerde kennis van studenten van de noodzakelijke methodologische hulpmiddelen te ontwikkelen, met speciale nadruk op kwalitatief onderzoek op deze gebieden.
  • heeft tot doel de onafhankelijke onderzoekscompetenties van studenten te ontwikkelen.
  • heeft tot doel de denkprocessen te begeleiden die nodig zijn voor studenten om als verantwoordelijke leden van de samenleving te handelen, in verband met kwesties van meertaligheid en multiculturalisme.

Sommige cursussen zijn meertalig.

Programma Hoogtepunten

  • Internationaal symposium in een partneruniversiteit;
  • Masterclass met gerenommeerde internationale experts;
  • Werkplekleren door middel van een kortdurende stage;
  • Meertalige en multiculturele medewerkers en studenten;
  • Verbindingen met de publieke en private sector, inclusief Europese instellingen

Carrièremogelijkheden

Academische loopbaan

Het MA-programma bereidt studenten ook voor op verdere PhD-studies in disciplines zoals sociolinguïstiek, onderwijs, antropologie of sociologie.

Carrières buiten de academische wereld

De master is een interdisciplinair programma dat carrièremogelijkheden biedt in domeinen zoals onderwijs, journalistiek, nieuwe media, cultureel en diversiteitsbeheer, culturele bemiddeling, zakelijke en professionele communicatie, toerisme, vertaling, enz.

leerplan

Carrièremogelijkheden

Over de school

Vragen