Keystone logo
University of Luxembourg, Faculty of Humanities, Education and Social Sciences Master in Europese hedendaagse geschiedenis
University of Luxembourg, Faculty of Humanities, Education and Social Sciences

Master in Europese hedendaagse geschiedenis

Esch-sur-Alzette, Groothertogdom Luxemburg

4 Semesters

Engels, Duits, Frans

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 200 / per semester

Op de campus

Invoering

Een historisch perspectief is van cruciaal belang voor de professionals van morgen in de academische, zakelijke en politieke wereld om de sociaal-politieke kwesties van de toekomst aan te pakken. De Master in European Contemporary History geeft de juiste expertise om hedendaagse Europese vraagstukken te verkennen. Met zijn connecties met tal van Europese instellingen, verschillende internationale culturele instellingen en talrijke internationale bedrijven in Luxemburg, is de professionele omgeving van de master zowel breed als stimulerend.

Het masterprogramma legt speciale nadruk op Digital Humanities en Public History en biedt zo een unieke mix van historische theorie en praktische toepassing. Studenten leren digitale geschiedenistools en -methodologieën te gebruiken en traditionele verteltechnieken over te dragen en aan te passen. Ze ontwikkelen hun eigen manieren om (historische) verhalen te vertellen, voor zowel academisch als niet-academisch publiek

De master functioneert in een multiculturele Europese en meertalige onderwijs- en leeromgeving en biedt uitstekende studentenondersteuning dankzij de kleine klassen, seminargroepen, één-op-één tutorials en reeksen conferenties die worden gehouden door de internationale experts en belangrijke spelers bij het maken van Europa.

Goals

Welke praktijken, instellingen, culturele waarden en interpretaties vormen het Europese continent? Wat is de relatie tussen een politiek proces, dwz de recente Europese integratie, en bredere sociale en culturele veranderingen? In hoeverre is 'Europeanisering' een waardevol en werkbaar begrip? Hoe past de natiestaat (een Europese uitvinding) in processen van globalisering en regionalisering?

Ons masterprogramma behandelt deze vragen door hedendaagse Europese kwesties in historisch perspectief te plaatsen. In plaats van uit te gaan van één allesomvattende definitie van 'Europa', cultureel of geografisch, belicht het programma de verschillende contexten waarbinnen het Europese verleden en heden kunnen worden geanalyseerd. Dit zorgt voor een kritisch begrip van complexe sociale, culturele en economische processen.

Carrièremogelijkheden

Succesvolle afronding van de master Europese geschiedenis geeft toegang tot banen in beleidsvorming, cultureel advies, journalistiek, uitgeverij, onderwijs en museumcurator.

Carrièremogelijkheden

Over de school

Vragen