Keystone logo
University of Luxembourg, Faculty of Humanities, Education and Social Sciences Master in de sociale wetenschappen en onderwijskunde
University of Luxembourg, Faculty of Humanities, Education and Social Sciences

Master in de sociale wetenschappen en onderwijskunde

Esch-sur-Alzette, Groothertogdom Luxemburg

4 Semesters

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 200 / per semester *

Op de campus

* € 200 per semester collegegeld

Invoering

Onderwijs van belang is voor de individuele levenskansen en maatschappelijke ontwikkeling blijft stijgen wereldwijd. Veranderingen in het onderwijs, beroepsonderwijs en hoger onderwijs en informele, inclusieve en levenslang leren te benadrukken deze groeiende betekenis.

Deze internationale, multidisciplinaire, op onderzoek gebaseerde master in de Sociale Wetenschappen en Onderwijskunde behandelt onderwerpen aan de nexus van het onderwijs en de samenleving en de belangrijkste uitdagingen voor de hedendaagse samenlevingen en welvaartsstaten.

Programma scope

Engels-talige, het programma kenmerkende verenigt sociaal wetenschappelijke analyse van het onderwijs en de sociale systemen en beleid op lokaal, nationaal, Europees en mondiaal niveau. Het combineert historische, culturele, politieke, educatieve en sociologische perspectieven op onderwijsinstellingen en organisaties evenals hun omstandigheden en de gevolgen daarvan.

Als een student, zul je analyseert veranderingen in de ideeën, instellingen en organisaties als gevolg van sociale, economische en politieke integratie en vergelijk de ontwikkeling van het onderwijs en sociaal beleid, onderwijs en sociale diensten in tijd en ruimte. Bijzondere nadruk ligt op Luxemburg, de naburige countires Duitsland, Frankrijk en België, en Europa in het kader van internationalisering. Innovatief, de aanpak en de methoden van een groot aantal wetenschappelijke disciplines, waaronder educatieve wetenschap, geschiedenis en sociologie, gezamenlijk gebruikt in de analyse en het oplossen van problemen.

Carrièremogelijkheden

Studenten zullen bereid zijn om ofwel blijven hun academische loopbaan aan de Universiteit van Luxemburg intensieve doctoraatsprogramma's of overgang naar een breed scala van nationale en internationale organisaties, overheden, stichtingen of verenigingen in heel Europa en daarbuiten.

Studenten in het hoger onderwijs vereisen zowel gestructureerde onderwijskansen alsook de vrijheid om hun eigen intellectuele belangen en onderzoeksvragen te ontwikkelen. Als deelnemer aan deze Master in Sociale Wetenschappen en Onderwijskunde, intensief u werkt met mentoren en leeftijdsgenoten uw kennis en vaardigheden te ontwikkelen . Je zal:

 • verwerven kritische begrip van en beoordeling van onderzoek met betrekking tot vakgebieden in de sociale en pedagogische wetenschappen
 • te volgen en deel te nemen aan debatten over veranderende samenlevingen
 • verwerven en uitbreiden van uw kennis van de sociale ongelijkheid en de verzorgingsstaat regimes
 • vergelijken, kritiek en het plan hervormingen van het onderwijs en de sociale diensten systemen
 • ontwerpen, ontwikkelen, en empirisch onderzoek uit te voeren met behulp van kwantitatieve, kwalitatieve, historische of gemengde methoden
 • fungeren als deskundigen in de academische vakgebieden (sociale wetenschappen, onderwijs, sociale en onderwijsbeleid)
 • bezighouden met het ontwikkelen van beleid en programma's op lokaal, nationaal en internationaal niveau

De seminars concentreren op de analyse van het onderwijs, sociale voorzieningen en de samenleving in haar theoretische, historische, methodologische en empirische aspecten. In de discussie-rijke seminars, zul je ontwikkelingen en uitdagingen te ontdekken, van mondiaal tot lokaal, als je leert om gevoel van culturele, sociaal-economische en politieke kenmerken van de educatieve en sociale systemen en bredere maatschappelijke context te maken.

Het programma voordelen omvatten:

 • onderwijs en begeleiding door vooraanstaande wetenschappers in het onderwijs theorie, geschiedenis van het onderwijs en sociologie van het onderwijs
 • een internationale, multiculturele leeromgeving
 • locatie in een stad waar verschillende instellingen van de Europese Unie
 • lage collegegeld (€ 200 / semester) voor alle aanvragers geaccepteerd in het programma

leerplan

Carrièremogelijkheden

Over de school

Vragen