Keystone logo
University of Luxembourg, Faculty of Humanities, Education and Social Sciences Master in de geografie en de ruimtelijke ordening
University of Luxembourg, Faculty of Humanities, Education and Social Sciences

Master in de geografie en de ruimtelijke ordening

Esch-sur-Alzette, Groothertogdom Luxemburg

4 Semesters

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 200 / per semester *

Op de campus

* 200 € / semester

Invoering

Studieprogramma

De Master in de geografie en Ruimtelijke Ordening is ontworpen om te reageren op de groeiende behoefte aan hooggekwalificeerde deskundigen die de multi-dimensionaliteit en complexiteit van de evolutie van de steden en regio's kunnen omarmen, als gevolg van de wereldwijde veranderingen en lokale dynamiek.

Ondanks de vraag naar Europese of grensoverschrijdende coördinatie in de ruimtelijke ordening, de nationale planning culturen en concepten binnen Europa blijven sterk heterogeen zijn. U zult voorbereid voor het begrijpen van een breed scala van Europese en transnationale planning filosofieën en processen, alsmede het overstijgen van de huidige grenzen zijn.

Het programma richt zich op de belangrijkste sociale, economische en milieu-uitdagingen met een geografische en multiscalaire perspectief. Strategieën voor duurzame planning vereist een holistische benadering en push onderzoekers en deskundigen om de werkingssfeer van hun bevoegdheden en gaan dan enkelvoud disciplinaire cultuur.

U krijgt een goed begrip van integratieve benaderingen te krijgen en worden getraind in een breed scala van benaderingen in geografische analyse en ruimtelijke ordening. U zult bereid zijn om de vraag naar duurzame strategieën ruimtelijke ordening en een betere stedelijke en territoriale governance-processen voldoen.

Ons aanbod

Ons programma is volledig in het Engels en de voordelen van een nabijheid van de Europese instellingen en internationale onderzoekscentra. Onze studenten komen uit ongeveer 20 landen en dat doet onze onderzoeksgroep!

Wij bieden een unieke combinatie van academische cursussen en praktisch werk. Je leert te identificeren en te verklaren conceptuele en theoretische modellen en werken met geografische informatiesystemen, computer-aided cartografie, statistische instrumenten en kwalitatieve beoordeling en onderzoeksmethoden.

Het programma bouwt voort op een mix van ervaren onderzoekers en praktijkmensen. Onderwijzend personeel bestaat uit academische wetenschappers van de Universiteit van Luxemburg en partneruniversiteiten om in de voorhoede van het onderzoek concepten en analysetechnieken te staan. Daarnaast onderscheiden deskundigen uit de Europese en regionale instellingen en agentschappen dragen bij aan het onderwijsprogramma, waardoor best practices te delen en versterking van de dialoog tussen wetenschappelijk onderzoek en planning praktijk.

Uw toekomst

Onze Meester leidt tot een verscheidenheid aan professionele carrière op verschillende geografische schaal en in verschillende sectoren, evenals een opening naar PhD-programma's.

De meeste van onze afgestudeerden werken in particuliere en openbare lichamen ruimtelijke ordening, mobiliteit en transport adviesbureaus, stedelijke en regionale ontwikkeling agentschappen, Europese en grensoverschrijdende instellingen, evenals in universiteiten en onderzoekscentra.

leerplan

Programma resultaat

Carrièremogelijkheden

Over de school

Vragen